شوک روز جمعه دولت به رانندگان اسنپ / جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب چقدر است؟

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب چقدر است؟

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب تعیین شد. براساس این قانون رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ و تپسی نیز در صورت بی‌حجابی مسافران با جریمه‌های نقدی مواجه می‌شوند. این قانون، وظایف جدیدی برای سکوهای اینترنتی و رانندگان تعیین کرده که واکنش‌های مختلفی را به دنبال داشته است.

قانون جدید عفاف و حجاب که با هدف ترویج ارزش‌های فرهنگی در جامعه تصویب شده، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی را نیز مشمول قوانین خاصی کرده است. بر اساس این قانون، رانندگان موظف به رعایت مقررات و حتی گزارش موارد تخلف مسافران شده‌اند. از جمله مسئولیت‌های آنها، ثبت گزارش نقض قوانین حجاب از سوی مسافران در سامانه‌های تعیین‌شده است که در صورت انجام این کار، از جریمه معاف خواهند شد. این رویکرد، بحث‌های زیادی درباره مسئولیت رانندگان و وظایف سکوهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی ایجاد کرده است.

جریمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی مانند اسنپ و تپسی، در صورت تخلف مسافران، یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های قانون جدید است. این جریمه‌ها به میزان مشخصی تعیین شده و در برخی موارد شامل توقیف خودرو نیز می‌شود. همچنین، عدم همکاری سکوهای تاکسی اینترنتی با مراجع قانونی در اجرای این قانون می‌تواند به جریمه‌های سنگین منجر شود. منتقدان این قانون بر این باورند که چنین اقداماتی می‌تواند زمینه‌ساز نارضایتی عمومی و افزایش فشار بر قشر شاغل در حوزه حمل‌ونقل باشد.

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب چقدر است؟

به گزارش رویداد ۳۶۰ و یه نقل از ایران جیب؛ مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در بخشی از سخنان جدید خود گفت: «جریمه کردن رانندگان به دلیل بی‌حجابی مسافران نارضایتی ایجاد می‌کند.». وی با اشاره به قانون جدید عفاف و حجاب افزود:

«چرا باید راننده اسنپ به خاطر رفتار مسافر جریمه شود؟ این موضوع ارتباطی به او ندارد و باعث نارضایتی می‌شود.»

جزئیات قانون جدید عفاف و حجاب

لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب که به لایحه حجاب معروف است، پس از چندین بار رفت و برگشت میان مجلس و شورای نگهبان، در قالب ۷۴ ماده و ۵ فصل به تصویب نهایی رسید و اکنون اجرایی شده است.

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب چقدر است؟

جریمه‌های نقدی برای بی‌حجابی

برای بی‌حجابی در قانون جدید، ۲ جریمه نقدی شمل موارد زیر درنظر گرفته شده است:

  1. مرتبه اول: برداشت مستقیم مبلغ ۳ میلیون تومان از حساب بانکی فرد.
  2. مرتبه دوم: در صورت تکرار تخلف، جریمه به ۲۴ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

همچنین، برای تخلفات مکرر، جزای نقدی درجه ۶ (۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان) و درجه ۵ (۸۰ تا ۱۶۵ میلیون تومان) اعمال می‌شود.

مسئولیت رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در قانون حجاب

ماده ۵۴ این قانون، مسئولیت‌هایی برای رانندگان تاکسی‌های اینترنتی و وسایل نقلیه مشابه تعیین کرده است. این ماده شامل جریمه نقدی برای تخلفات راننده، راکب یا سرنشین می‌شود و تأکید دارد که اعمال جریمه برای وسیله نقلیه نافی سایر مجازات‌ها نیست. وسایل نقلیه عمومی بزرگ مانند اتوبوس و مترو از این حکم مستثنا هستند.

تبصره ۱:

در صورتی که راکب یا سرنشین وسیله نقلیه موتوری مرتکب جرم موضوع ماده (*۴۹) این قانون شود یا راکب یا سرنشین موتورسیکلت مرتکب یکی از جرائم موضوع مواد (۴۸) یا (۵۰) این قانون شود وسیله نقلیه موتوری یا موتورسیکلت توسط ضابطان بلافاصله به مدت یک هفته توقیف و مالک آن توسط مرجع قضائی به جریمه معادل دوسوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت محکوم می‌شود. این حکم مانع از اعمال مجازات‌های مقرر در مواد (۴۸)، (۴۹) و (۵۰) نیست.

تبصره ۲:

سکوهای تاکسی اینترنتی موظفند ظرف ۲ ماه در سامانه‌های ارتباطی خود با مشتریان و رانندگان امکان گزارش‌دهی راننده خودرو در مورد مسافران ناقض این قانون را تعبیه کنند. در صورتی که راننده گزارش نقض احکام این قانون توسط مسافر را به سامانه ارسال نماید از پرداخت جریمه معاف می‌شود. همچنین این سکوها موظفند ارتباط برخط مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با این سامانه را فراهم کنند. در صورت عدم انجام تکالیف موضوع این ماده، سکوهای متخلف به پرداخت جزای نقدی معادل سه ماه سود ناشی از درآمد سکو محکوم می‌شوند.

تبصره ۳:

در صورتی که وسیله نقلیه موتوری موضوع این ماده فاقد پلاک یا پلاک آن مخدوش یا به نحوی ناخوانا یا پوشانده شده باشد، علاوه بر توقیف وسیله نقلیه به مدت یک ماه، جریمه مذکور در این ماده نیز به دو برابر افزایش می‌یابد.

تبصره ۴:

از تاریخ ابلاغ جریمه، متخلف می‌تواند مراتب اعتراض خود را ظرف ده روز از طریق سامانه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با ذکر دلایل ثبت نماید. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) موظف است حداکثر ظرف دو هفته پس از وصول اعتراض، بررسی لازم را انجام داده و در صورت غیرموجه دانستن اعتراض، مراتب را به معترض ابلاغ نماید. در صورت اصرار معترض، موضوع جهت رسیدگی به هیأتی متشکل از یک قاضی با ابلاغ رئیس قوه قضائیه و یک کارشناس راهنمایی و رانندگی با معرفی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مربوط ارسال می‌شود. هیأت موظف است ظرف یک ماه پرونده را رسیدگی کند. ریاست آن هیأت با قاضی خواهد بود که پس از أخذ نظر مشورتی عضو دیگر، ظرف یک هفته مبادرت به صدور رأی می‌نماید و این رأی قضائی و قطعی است.

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب چقدر است؟

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب

واکنش‌ها به قانون جدید حجاب و عفاف

علی شریفی زارچی، یکی از منتقدان سرسخت این قانون، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«می‌خواهند مردم ایران را به جاسوس تبدیل کنند. پزشکان، کسبه و حتی مدیران ساختمان‌ها مجبورند تصاویر دوربین‌های خود را به پلیس ارائه دهند. رانندگان تاکسی‌های اینترنتی هم به خبرچین مسافران تبدیل می‌شوند. این قانون، حقوق ملت را نادیده گرفته است.»

جریمه راننده اسنپ و تپسی در قانون جدید حجاب چقدر است؟

این قانون و پیامدهای آن، واکنش‌های گسترده‌ای را در فضای عمومی و رسانه‌ها به همراه داشته و موضوع بحث‌های مختلف شده است.

مطالب بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳