سرانجام بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه میشود؟
به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از تسنیم، در حالی قرارداد بیمه تکمیلی بازتشستگان تامین اجتماعی امروز به پایان میرسد که هنوز وضعیت بیمه تکمیلی جدید آنها و رقم پرداختی آن مشخص نیست.
بازنشستگان تأمین اجتماعی که از آسیبپذیرترین اقشار جامعه محسوب میشوند، این روزها با مشکلاتی در زمینه بیمه تکمیلی مواجهاند. علیرغم اهمیت برخورداری از خدمات درمانی باکیفیت، بسیاری از این افراد به دلیل عدم شفافیت در قراردادهای بیمه تکمیلی در شرایط سختی به سر میبرند.
مشکلات عمده و گلایه بازنشستگان
یکی از مهمترین چالشها، نامشخص بودن وضعیت قرارداد جدید بیمه تکمیلی است. بازنشستگان از نبود شفافیت در خدمات تحت پوشش و افزایش ناگهانی حق بیمهها ابراز نارضایتی میکنند. طبق گفته نمایندگان کانونهای بازنشستگی، بسیاری از این افراد توان پرداخت هزینههای بیمه تکمیلی را ندارند؛ در حالی که این خدمات برای پوشش هزینههای سنگین درمانی آنها ضروری است.
وعدهها و مشکلات موجود
با وجود وعدههای سازمان تأمین اجتماعی برای بهبود خدمات بیمه تکمیلی، همچنان بودجه کافی برای تأمین هزینههای این خدمات اختصاص نیافته است. از سوی دیگر، نبود نظارت دقیق بر عملکرد شرکتهای بیمهگذار، مشکلات بازنشستگان را دوچندان کرده است.
تأکید کارشناسان
کارشناسان و فعالان حوزه بازنشستگی معتقدند که سازمان تأمین اجتماعی باید هر چه سریعتر با شفافسازی قراردادها و تقویت نظارت بر شرکتهای بیمهگذار، شرایط را بهبود بخشد. افزون بر این، تامین بودجه لازم برای حمایت از بازنشستگان و جلوگیری از تحمیل هزینههای اضافی، اقدامی ضروری به نظر میرسد.
این موضوع، چالشی جدی برای رفاه بازنشستگان است که حل آن نیازمند تدبیر و اقدام جدی مسئولان است.
رئیس کانون کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با انتقاد از روند بیمه تکمیلی گفت:
اگرچه میبایست درمان پایه به کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی داده شود، اما به دلیل کاهش کمیت و کیفیت خدمات درمانی از سوی سازمان تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی را به بازنشستگان تحمیل کردند.
علی دهقفان کیا با اعلام اینکه ۲ درصد حقوق بازنشستگان بابت درمان کسر میشود، گفت: علاوه بر این دو درصد، امسال بابت بیمه تکمیلی برای هر نفر ۳۰۵ هزار تومان تعیین شد که ۱۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان را بیمه شده بازنشسته و بقیه را سازمان تامین اجتماعی میپردازد، اما امسال این عدد به ۵۰۰ هزار تومان میرسد که بخش قابل توجهی از حقوق بازنشستگان صرف هزینه درمان میشود.
دهقان کیا با اشاره به زمزمههای خطرناکی که در خصوص بیمه تکمیلی مطرح میشود، افزود:
به تازگی بحث خطرناکی از سوی مسوولان تامین اجتماعی مطرح شده که میخواهند ناظری تعیین کنند که یک درصد بیمههای تکمیلی را بابت نظارت بگیرد، این عدد هزاران میلیارد تومان میشود که با مخالفت جدی کانونهای بازنشستگی روبرو شده است.
وی با تاکید بر اینکه تعیین ناظر به معنی دخالتهای بیجا و رویکردهای فسادآور است، ادامه داد: تعیین ناظر لزومی ندارد زیرا میتوانیم طبق روال گذشته بیمه تکمیلی را اجرایی کنیم، به شرط آنکه سازمان تامین اجتماعی حق بیمهها را به موقع پرداخت کند یا خود سازمان مسوولیت نظارت را بر عهده بگیرد.
رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران گفت:دولت سیزدهم با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را جایگزین کرد که کالاهای اساسی با ارز گرانتر تعیین قیمت شد در نتیجه شاهد ۷ برابر شدن قیمت کالاهای اساسی و دارو بودیم.
وی با یادآوری اینکه قرار بود دولت در نتیجه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی با ۲۸۵۰۰ تومانی را به مراکز درمانی بپردازند، افزود:
در حالی که هزینههای سازمان تامین اجتماعی در زمینه دارو بالاست، دولت یک ریال بابت این افزایش قیمت ارز به سازمان پرداخت نکرد و چون بازنشستگان توان پرداخت هزینههای دارو را ندارند، در خانه میمانند و به جای درمان، مرگ را انتخاب میکنند، زیرا هزینه دارو و درمان با سال گذشته قابل مقایسه نیست و این در حالی است که بیماران خاص سختترین شرایط را تجربه میکنند و مورد بیمهری دولت قرار گرفتهاند.
مطالعه بیشتر:
- اختلال در سامانه های بانک ملت / آیا هک شده است؟ توضیحات جدید بانک
- طبق مقررات جدید بانک مرکزی، واریز وجه به چه کارت های بانکی ممنوع شد؟
- قالیباف به دنبال اصلاح مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان / آیا این مصوبه اجرایی میشود؟
انتهای پیام