حالت روز و شب

توقف عرضه گوشت گرم تنظیم بازاری به دلیل کاهش پروازها و مشکلات ارزی

واردات گوشت ۴ برابر افزایش یافت؛ نگرانی‌ها درباره نظارت بر توزیع

عضو هیات رئیسه انجمن تامین‌کنندگان فرآورده‌های خام دامی، اعلام کرد که کاهش پروازهای ورودی به کشور منجر به توقف عرضه گوشت گرم تنظیم بازاری شده است.

به گزارش رویداد ۳۶۰ و به نقل از ایلنا، داود رنگی، عضو هیات رئیسه انجمن تامین‌کنندگان فرآورده‌های خام دامی، اعلام کرد که کاهش پروازهای ورودی به کشور منجر به افت شدید واردات گوشت گرم تنظیم بازاری شده است. به گفته وی، بخش عمده‌ای از گوشت گرم وارداتی از استرالیا و مقداری نیز از کنیا و آفریقای جنوبی وارد ایران می‌شد که با کاهش پروازهای خارجی، عرضه این گوشت‌ها کاهش یافته است و تا زمانی که این پروازها برقرار نشود، کمبود گوشت گرم وارداتی ادامه خواهد داشت.

رنگی افزود که علاوه بر پروازها، گوشت قرمز از کشورهای همسایه نیز از طریق مسیرهای زمینی وارد می‌شود، اما تقاضای بالا و حذف گوشت وارداتی از مبادی دوردست باعث شده تا عرضه کاهش قابل توجهی پیدا کند. وی همچنین اشاره کرد که اگرچه واردات هوایی به صفر نرسیده، اما به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

مشکلات ارزی و توقف عرضه گوشت گرم تنظیم بازاری

رنگی تصریح کرد که علاوه بر کاهش پروازها، محدودیت‌های ارزی نیز در کاهش تامین گوشت وارداتی تاثیر بسزایی داشته است. به گفته او، دولت به دلیل تحریم‌های بانکی و چالش‌های انتقال ارز، مجبور است هزینه‌های اضافی برای انتقال ارز پرداخت کند و این مساله تامین گوشت وارداتی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی در ادامه تاکید کرد که با توجه به محدودیت‌های ارزی، دولت ارز دولتی را به واردات گوشت گرم اختصاص می‌دهد، در حالی که گوشت گرم قرمز، به ویژه گوشت گوسفند، در جهان کالایی لوکس محسوب می‌شود و بیشتر مردم از گوشت مرغ به عنوان منبع پروتئین استفاده می‌کنند. رنگی این سوال را مطرح کرد که آیا منطقی است که دولت در این شرایط ارزی دشوار، دلار یارانه‌ای را به واردات گوشت گوسفندی اختصاص دهد؟

چالش‌های داخلی تولید و تاثیر آن بر بازار گوشت

رنگی یادآور شد که کاهش تولید داخلی گوشت قرمز به دلیل عواملی چون خشکسالی و کاهش مراتع و کمبود علوفه، دولت را مجبور به واردات گوشت برای تنظیم بازار کرده است. او گفت که این سیاست‌ها فشار مضاعفی بر تولید داخلی وارد می‌کند و مشکلاتی در تامین ارز برای واردکنندگان نیز وجود دارد. به گفته او، واردکنندگان ناچارند از منابع خود برای واردات استفاده کنند و تا چندین ماه منتظر تسویه‌حساب با دولت بمانند، که این تاخیرها بر ثبات بازار تاثیرگذار است.

مطالعه بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳