جزئیات حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم
مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ با تصویب بند جدیدی، دولت را مکلف کرد تا از محل منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم، حمایتهای ویژهای از اقشار محروم انجام دهد. این تصمیم با هدف کاهش فقر مطلق و کمک به خانوارهای کمدرآمد اتخاذ شده و انتظار میرود که این سیاستها موجب بهبود شرایط معیشتی دهکهای پایین جامعه شود.
به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳ با تصویب بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴، دولت را مکلف کردند تا منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم را برای حمایت از خانوارهای محروم و نیازمند اختصاص دهد.
حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم به نفع محرومان
براساس این مصوبه، در صورت درخواست سرپرستان خانوار، یارانه نقدی آنها میتواند به کالابرگ الکترونیکی تغییر یابد و سازمان هدفمندسازی یارانهها مسئول فراهمآوری شرایط لازم برای اجرایی کردن این طرح خواهد بود. همچنین، هدف از این تغییرات تسهیل توزیع یارانهها و ارائه خدمات حمایتی به نیازمندان است.
یکی از نکات مهم این مصوبه، تخصیص حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع حاصل از حذف یارانههای نقدی برای حمایت از ۴۰۰ هزار خانوار که در فقر شدید بهسر میبرند و تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، میباشد. این خانوارها با همکاری خیرین و سازمانهای مردم نهاد شناسایی خواهند شد.
در راستای تشویق خانوارها به مشارکت در طرح کالابرگ الکترونیک، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شد تا سازوکارهایی را ایجاد کند که خانوارهای یارانهبگیر بتوانند از تخفیفهای فروشگاههای مشارکتکننده در طرح بهرهمند شوند.
طبق این مصوبه، منابع هدفمندسازی یارانهها باید بهطور جداگانه و دقیق ثبت و گزارش شود و در صورت عدم کفایت منابع برای پوشش مصارف، دولت میتواند کمکهای زیان به سازمان هدفمندسازی یارانهها اختصاص دهد.
این اقدامات در جهت کاهش فقر مطلق و ارتقاء عدالت اجتماعی در کشور صورت میگیرد و با هدف توزیع بهینه منابع برای اقشار آسیبپذیر و نیازمند، اجرایی خواهد شد.
مطالعه بیشتر:
- زمان دقیق واریز یارانه نقدی آذر ۱۴۰۳ اعلام شد/ تاریخ های مهم برای دریافت یارانه معیشتی
- حقیقت یارانه شب یلدا چیست؟ آیا یارانه ویژه دولت در راه است؟
- ماجرای حذف یارانه پردآمدها در بودجه ۱۴۰۴ / افزایش مبلغ یارانه دهک های ۱ تا ۵ و دیگر تصمیمات
انتهای پیام