حالت روز و شب

ماجرای حذف یارانه پردآمدها در بودجه ۱۴۰۴ / افزایش مبلغ یارانه دهک های ۱ تا ۵ و دیگر تصمیمات

سیر تا پیاز ماجرای حذف یارانه پردرآمدها در بودجه ۱۴۰۴ و تصمیمات جدید

ماجرای حذف یارانه پردرآمدها در بودجه ۱۴۰۴ در حال داغ شدن است. دولت قصد دارد یارانه دهک‌های بالای درآمدی را قطع و منابع آن را به دهک‌های پایین اختصاص دهد، اما نگرانی‌ها درباره دقت در شناسایی نیازمندان ادامه دارد.

بحث حذف یارانه دهک‌های پردرآمد در لایحه بودجه ۱۴۰۴، موجی از ابهام و واکنش‌های مختلف را به دنبال داشته است. دولت قصد دارد به تدریج یارانه افراد با درآمد بالا را کاهش دهد و این منابع را برای حمایت از اقشار ضعیف‌تر اختصاص دهد. این تصمیم در حالی گرفته شده که بسیاری از کارشناسان و مسئولان بر لزوم دقت بیشتر در شناسایی دقیق نیازمندان تأکید دارند تا از بروز اشتباهات مشابه در توزیع یارانه‌ها جلوگیری شود. به نظر می‌رسد اجرای این تصمیم چالش‌هایی در شفافیت و عدالت توزیع منابع ایجاد کند.

حال در جدیدترین اخبار مربوط به یارانه معیشتی آمده است که یک مقام ارشد دولتی بر حذف گام به گام یارانه این افراد و افزودن آن به یارانه دیگر دهک‌ها تأکید کرده است. برای اطلاع از جزئیات خبر ادامه مطلب را از دست ندهید.

سیر تا پیاز ماجرای حذف یارانه پردرآمدها در بودجه ۱۴۰۴ و تصمیمات جدید

به گزارش رویداد ۳۶۰ و به نقل از خبرآنلاین؛ با آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس، موضوع حذف یارانه‌بگیران بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از گمانه‌زنی‌ها به این سمت رفته که آیا دولت در سال آینده قصد کاهش تعداد یارانه‌بگیران را دارد یا خیر.

حذف تدریجی یارانه دهک‌های بالا

شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرد: «دولت برنامه دارد یارانه دهک‌های بالای درآمدی را به تدریج قطع کند تا منابع بیشتری برای حمایت از دهک‌های پایین اختصاص یابد.» وی گفت:

«برای اجرای این تصمیم، دولت نیازمند اطلاعات دقیق اقتصادی از خانوارها است تا از حذف اشتباهی افراد نیازمند جلوگیری شود. این مسئله به‌ویژه پس از بروز مشکلاتی در توزیع یارانه‌های گذشته، حساسیت بیشتری پیدا کرده است.»

سیر تا پیاز ماجرای حذف یارانه پردآمدها در بودجه ۱۴۰۴ و تصمیمات جدید

گمانه‌زنی‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۴

منصور علیمردانی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، در واکنش به شایعات حذف یارانه برخی دهک‌ها توضیح داد که در این لایحه هیچ اشاره‌ای به قطع یارانه گروه خاصی نشده است. او با انتقاد از معیارهای فعلی دهک‌بندی گفت: «دهک‌بندی‌ها دقیق نیستند. به‌عنوان مثال، داشتن یک خودروی پراید نمی‌تواند معیاری برای قرار گرفتن در دهک‌های ۸ یا ۹ باشد.» علیمردانی همچنین تأکید کرد که حذف یارانه دهک‌های ۸ و ۹ تأثیر چندانی در افزایش منابع دولت نخواهد داشت.

قانون یارانه نقدی باید اجرا شود

احد آزادی‌خواه، نماینده مجلس، نیز با اشاره به مشکلات اخیر دولت در تأمین منابع یارانه‌ها گفت:

«پرداخت یارانه نقدی، طبق قانون الزامی است و نمی‌توان با دیدگاه کارشناسی آن را متوقف کرد. تغییر در نحوه پرداخت یارانه‌ها نیازمند اصلاح قانون است.»

با توجه به این نظرات، به‌نظر می‌رسد که حذف یارانه دهک‌های بالا نیازمند بررسی‌های دقیق و بازنگری در معیارهای شناسایی دهک‌های درآمدی باشد تا منافع اقشار ضعیف حفظ شود.

آیا واریز یارانه آذر ۱۴۰۳ هم با مشکل مواجه می‌شود؟

در ماه آبان، واریز یارانه نقدی به دهک‌های مختلف با تأخیر مواجه شد. یارانه دهک‌های ۱ تا ۳ به جای ۲۵ آبان، در ۲۶ آبان و یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ به جای ۳۰ آبان، در ۱ آذر به حساب‌ها واریز شد. برخی رسانه‌ها دلیل این تأخیر را کمبود اعتبار لازم در زمان مقرر عنوان کردند، اما سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها این موضوع را گمانه‌زنی برخی منابع دانست و تأکید کرد که سازمان هدفمندی هیچ‌گاه چنین چیزی را اعلام نکرده است.

این اولین بار بود که دو مرحله واریز یارانه‌ها با تأخیر صورت گرفت و حالا این سوال مطرح شده که آیا یارانه نقدی آذرماه نیز با تأخیر واریز خواهد شد. اگر مشکلی در روند پرداخت به وجود نیاید، یارانه دهک‌های اول تا سوم در ۲۵ آذر و دهک‌های چهارم تا نهم در ۳۰ آذر به حساب‌ها واریز خواهد شد.

مطالب بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳