فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده/ چگونه خودروهای قدیمی از رده خارج میشوند؟
رییس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل جزئیات فرآیند اسقاط و جایگزینی خودروهای فرسوده را اعلام کرد و شرایط ثبتنام در طرحهای مختلف را برای مالکان خودروهای قدیمی شرح داد.
به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از تسنیم؛ مهران سالاریه، رییس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل، فرآیند اسقاط خودروهای فرسوده را تشریح کرد. به گفته وی، مالکان خودروهای فرسوده ابتدا باید به سامانه ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل به نشانی nnhk.ir مراجعه کرده و در قسمت «ثبتنام خودرو فرسوده» ثبتنام کنند. این سامانه به عنوان مرجع اصلی ثبتنام برای اسقاط خودروها عمل میکند.
پس از ثبتنام، متقاضیان میتوانند در طرحهای مختلف از جمله طرحهای نقدی و جایگزینی خودروهای فرسوده شرکت کنند. برای طرحهای نقدی، مالکان خودروهای فرسوده باید شخصاً به مراکز اسقاط مراجعه کرده و پس از تحویل خودرو، مبلغ نقدی مربوطه را دریافت کنند. در طرحهای جایگزینی، افراد باید در فراخوانهای خودروسازان برای طرحهای جایگزینی ثبتنام کنند.
در خصوص سن فرسودگی خودروها، سالاریه اظهار داشت که خودروهای شخصی سواری، سواری کار و ون مسافربری با هر نوع سوخت (بنزینی، گازسوز، دوگانهسوز و دیزلی) باید حداقل ۲۰ سال سن داشته باشند تا مشمول اسقاط شوند. همچنین خودروهای عمومی مانند تاکسیها و ونهای مسافربری با پلاک تاکسی که عمرشان به ۱۲ سال رسیده باشد، باید از رده خارج شوند. همچنین سن فرسودگی برای خودروهای سنگین مانند کامیون و کشندهها ۲۵ سال تعیین شده است.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که خودروهای بالای ۱۰ سال که به سن فرسودگی نرسیدهاند، اگر دو بار متوالی قادر به اخذ برگه معاینه فنی نباشند، میتوانند برای اسقاط اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
- جزئیات طرح اسقاط خودروهای فرسوده اعلام شد / قیمت گواهی اسقاط
- تاکسی های فرسوده سالانه ۲۹ همت بنزین اضافه می سوزانند
- شرایط واریز وجه طرح خودرو فرسوده ایران خودرو
انتهای پیام