نرخ بیکاری در کشور: کاهش یا افزایش؟
براساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ ساله و بالاتر کشور در تابستان ۱۴۰۳ به ۷.۵ درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۰.۴ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از ایسنا، مرکز آمار ایران در گزارشی جدید، آخرین دادههای اقتصادی و اجتماعی کشور را منتشر کرد. این گزارش شامل آمارهای سالانه، فصلی و ماهانه در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی است که بهطور مرتب هر ماه منتشر میشود. گزارش حاضر مبتنی بر دادههای شاخصهای کلان اقتصادی و اجتماعی تا آبان ۱۴۰۳ است و اطلاعات آن از نتایج طرحهای آمارگیری و محاسبات ملی مرکز آمار ایران و آمارهای ثبتی دستگاههای اجرایی بهدست آمده است.
بر اساس این دادهها، نرخ بیکاری در تابستان ۱۴۰۳ برای جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر کشور به ۷.۵ درصد رسید که نسبت به فصل بهار همان سال، کاهش ۰.۲ درصدی را نشان میدهد.
براساس دادههای مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در مردان از ۶.۲ درصد در بهار ۱۴۰۳ به ۶.۱ درصد در تابستان کاهش یافت. در بخش زنان نیز این نرخ از ۱۵ درصد در بهار به ۱۴.۲ درصد در پایان تابستان رسید. همچنین در مناطق شهری، نرخ بیکاری از ۸.۵ درصد در بهار به ۸.۲ درصد در تابستان کاهش پیدا کرد، در حالی که در مناطق روستایی این نرخ از ۵.۳ درصد در بهار به ۵.۴ درصد در تابستان افزایش یافت.
نرخ بیکاری در کشور به چه میزان است؟
نرخ بیکاری در جمعیت ۱۵ ساله و بالاتر در تابستان ۱۴۰۳، معادل ۷.۵ درصد است. این در حالی است که در تابستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در کشور ۷.۹ درصد بود. در همان زمان، نرخ بیکاری برای مردان ۶.۳ درصد، برای زنان ۱۵.۴ درصد، در مناطق شهری ۸.۸ درصد و در مناطق روستایی ۵ درصد گزارش شده بود.
نرخ بیکاری در جمعیت ۱۸ تا ۳۵ سال چقدر است؟
طبق دادههای فصلی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در جمعیت ۱۸ تا ۳۵ سال در تابستان ۱۴۰۳ از ۱۵ درصد در بهار به ۱۴.۸ درصد کاهش یافت. در بخش مردان این گروه سنی، نرخ بیکاری از ۱۲.۲ درصد در بهار به ۱۲.۱ درصد رسید، در حالی که در میان زنان این نرخ از ۲۵.۴ درصد به ۲۵.۱ درصد کاهش یافت. همچنین در مناطق شهری، نرخ بیکاری از ۱۵.۹ درصد به ۱۵.۶ درصد و در مناطق روستایی از ۱۱.۴ درصد به ۱۱.۶ درصد افزایش یافت.
مطالعه بیشتر:
- چگونه هوش مصنوعی مدل کسب و کارهای جدید را متحول می کند
- ۳۹۰۰ استخدام از نمایشگاه کار شریف/ ۶۰۰ فرصت شغلی جدید در نمایشگاه چهاردهم
- بیکاری و نابرابری در ایران ؛ سیستان و بلوچستان در صدر نابرابری و بیکاری
انتهای پیام