عامل اصلی رشد قیمت مسکن مشخص شد
منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن: نظام بانکی کشور در حال حاضر با ناترازی بالایی مواجه است و این موضوع عامل اصلی رشد قیمت مسکن می باشد. طبق آمار رسمی سایت کدال منتهی به سال ۱۳۹۹، در داخل ایران حدود ۳۷ میلیون متر مربع دارایی زمین و ملک آپارتمانهای بانکها است.
به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از مهر، منصور غیبی کارشناس بازار مسکن با اشاره به امتناع بانکها از اعطای تسهیلات برای ساخت مسکن، خاطرنشان کرد که سیاستگذاری درست در بازار مسکن میتواند جلوی تأثیرات افزایش قیمت سکه، دلار و طلا را بگیرد.
غیبی تأکید کرد که عدم اجرای برنامههای دقیق و سیاستهای قابل اجرا در بازار مسکن باعث تشدید بحران و التهابها در این بازار خواهد شد. وی افزود که انباشت انتظار برای خرید ملک، منجر به تداوم رشد قیمت مسکن میشود.
این کارشناس با تأکید بر لزوم تدوین سریع برنامههای مسکنی توسط دولت، خاطرنشان کرد که بازار مسکن تأثیر بالایی بر اقتصاد ملی دارد و حدود ۱۱ تا ۱۳ درصد از اقتصاد کشور را شامل میشود.
۳۷ میلیون مترمربع زمین دارایی بانک ها است
غیبی با اشاره به بنگاهداری بانکها بیان کرد که طی یک دهه اخیر، بانکها به سپردهگذاران خود تا متوسط ۳۰ درصد سود بانکی پرداخت کردهاند و با این سپردهها حجم زیادی از املاک و مستغلات را خریداری کردهاند. این روند به نوبه خود باعث افزایش قیمت مسکن شده است. وی اضافه کرد که سیاست گران شدن مسکن در کشور نتیجه خریدهای بانکها است. در واقع تمایل بانک ها به بنگاه داری عامل اصلی رشد قیمت مسکن در سال های اخیر است.
به گفته غیبی، بر اساس آمار سایت کدال تا سال ۱۳۹۹، بانکها در ایران حدود ۳۷ میلیون متر مربع دارایی زمین و ملک دارند. همچنین طبق ماده ۶۷ قانون رفع موانع ارتقای نظام مالی، بانکها موظف بودند تا در سه سال و هر سال ۳۳ درصد از داراییهای خود از جمله ملک، زمین و مازاد را واگذار کنند که این امر محقق نشده است.
این کارشناس بازار مسکن همچنین به ناترازی موجود در عملکرد بانکها بهویژه بانک مرکزی اشاره کرد و گفت که رئیس بانک مرکزی اخیراً اعلام کرده که پرداخت تسهیلات بخش مسکن میتواند منجر به تورم شود.
مطالعه بیشتر:
- قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۳ آذر
- افزایش وام مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان؟ جزئیات مهم آن را در ۳ آذر ۱۴۰۳ بخوانید!
- افزایش ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان از آذرماه/ برنامه مجلس برای جبران عقبماندگی همسانسازی
انتهای پیام