عجیب اما واقعی: دریافت وام برای پرداخت سود سهام عدالت !
در حالی که سهامداران عدالت ماههاست منتظر دریافت سود سهام خود هستند، دریافت وام برای پرداخت سود سهام عدالت از سوی شرکت مپنا باعث ایجاد نگرانیهایی شده است. این شرکت برای تسویه بدهیهای خود از محل دریافت تسهیلات بانکی استفاده کرده که این اقدام، پرسشهایی جدی درباره مدیریت مالی این شرکت ایجاد کرده است.
به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از تسنیم؛ آن طور که احمدرضا فراست، معاون اقتصادی مپنا اعلام کرده، با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت، تسویه بدهی سود سهام عدالت از محل دریافت تسهیلات بانکی انجام شده است. وی افزود: «بخشی از این بدهی به مبلغ یک هزار میلیارد ریال واریز شده و مابقی آن، که حدود ۴ هزار میلیارد ریال است، تا پایان سال تسویه خواهد شد.»
این در حالی است که پرداخت سود سهام عدالت، وارد تأخیر چندماهه شده و مرحله سوم سود سهام مجامع سال ۱۴۰۱ همچنان به طور کامل واریز نشده است. سهامداران عدالت که از ابتدای امسال منتظر این سود بودهاند، همچنان در انتظار اقدامات شرکتهایی مانند مپنا هستند که بدهیهای خود را تسویه نکردهاند.
چرا مپنا برای پرداخت سود به وام نیاز دارد؟
تصمیم شرکت مپنا برای دریافت تسهیلات بانکی جهت پرداخت سود سهام عدالت، انتقادات زیادی را به همراه داشته است. سود تقسیمی مجامع شرکتها بر اساس عملکرد مالی همان سال مشخص میشود و به سهامداران تعلق میگیرد. حال، این سوال پیش میآید که اگر سود شرکت مپنا بر اساس عملکرد مالی آن تعیین شده، چرا این شرکت برای پرداخت سود تقسیمی نیازمند وام شده است؟
سود تقسیمی چیست؟
سود تقسیمی (DPS) به بخشی از سود سالیانه شرکت اطلاق میشود که پس از تصویب هیئت مدیره در مجمع عمومی، میان سهامداران توزیع میشود. این مبلغ باید از سود خالص یا تحققیافته شرکت (EPS) تأمین شود. اقدام مپنا برای دریافت وام، این پرسش را ایجاد کرده که آیا سود اعلامی این شرکت، واقعی بوده است یا خیر.
با وجود مکاتبات متعدد سازمان بورس با شرکت مپنا برای پرداخت بدهی، تنها بخشی از بدهی این شرکت به سهامداران عدالت تسویه شده است. گفته میشود که تا کنون ۲۴٫۵ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت پرداخت شده و هنوز مبلغ قابلتوجهی باقی مانده است.
بیشتر بخوانید:
- عنوان: تغییرات قیمت بنزین در مناطق روستایی/ آیا هزینه زندگی بیشتر میشود؟
- کاربرد هوش مصنوعی در تحلیل بازارهای مالی
- کمترین و بیشترین نرخ بیکاری مربوط به کدام استان هاست؟
انتهای پیام