حالت روز و شب

درخواست بالای مستأجران برای دریافت وام ودیعه مسکن / کمتر از یک‌سوم موفق به دریافت شدند

کارگران خانه‌دار می‌شوند؛ تاکید بر تسریع پروژه‌های مسکن کارگری

با وجود درخواست بالای مستأجران برای دریافت وام ودیعه مسکن، تنها ۳۱.۴ درصد از متقاضیان موفق به دریافت این تسهیلات شده‌اند، در حالی که همچنان امکان ثبت تقاضا برای این وام وجود دارد.

به گزارش رویداد ۳۶۰ در حال حاضر حدود یک‌سوم از مستأجران کشور متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن هستند، اما تنها ۳۱.۴ درصد از این افراد توانسته‌اند این تسهیلات را دریافت کنند. طبق آمار، بیش از ۶ میلیون خانوار در ایران مستأجرند که از میان آنها، بالغ بر ۲ میلیون نفر متقاضی دریافت این وام بوده‌اند؛ با این حال، تنها ۶۰۶ هزار نفر موفق به دریافت وام کمک‌ودیعه شده‌اند.

روند رو به رشد اجاره‌نشینی در ایران به دلیل عوامل مختلف، به‌ویژه وضعیت سرمایه‌ای مسکن و بازار سنتی اجاره، تورم شدیدی را به این بازار تحمیل کرده است. در سال‌های اخیر، با کاهش توان مالی خانوارها، نیاز مستأجران به حمایت مالی بیشتر شده است. از زمان شیوع کرونا، سیاست پرداخت وام ودیعه مسکن برای مستأجران واجد شرایط، به عنوان یک قشر آسیب‌پذیر، در دستور کار دولت‌ها قرار گرفته و هر سال با تخصیص منابع مالی، شرایط لازم برای این حمایت فراهم می‌شود.

در کنار معیارهای مربوط به اولویت‌بندی خانوارها و شرایط سنی مجردان برای دریافت وام ودیعه مسکن، متقاضی این تسهیلات باید دارای اجاره‌نامه جاری با کد رهگیری از بنگاه املاک یا سامانه خودنویس باشد.

چطور وام ودیعه مسکن بگیریم؟

همچنین متقاضی باید اطلاعات اقامتگاه استیجاری خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده باشد تا امکان ثبت درخواست وام کمک‌ودیعه مسکن در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به نشانی saman.mrud.ir را پیدا کند.
با این توضیحات، مستأجرانی که قرارداد اجاره دست‌نویس یا فاقد کد رهگیری دارند یا قرارداد سال‌های قبل را به‌صورت دستی تمدید کرده‌اند باید قرارداد خود را در سامانه خودنویس ثبت و کد رهگیری دریافت کنند. دریافت کد رهگیری در این سامانه رایگان است و مؤجر و مستأجر می‌توانند خودشان بدون دخالت بنگاه نیز این کار را انجام دهند.
پس از این اقدامات، مستأجر با ورود به سامانه حمایتی وزارت راه و شهرسازی از بخش وام ودیعه مسکن درخواست خود را ثبت می‌کند و بعد از پایش اطلاعات، در صورت واجد شرایط بودن، از طریق پیامک برای تعیین بانک فراخوان می‌شود و بعد از تعیین مبلغ درخواستی و انتخاب بانک، ادامه کار را در بانک انجام می‌دهد.

چقدر وام ودیعه پرداخت شد؟

مستأجرانی که فرم جیم آنها سبز است، یعنی تاکنون از حمایت‌های دولتی حوزه مسکن استفاده نکرده‌اند و از سال ۹۵ ملک مسکونی به نام آنها ثبت نشده، واجد شرایط دریافت وام ودیعه هستند. همچنین متقاضیانی که در سال‌های قبل وام ودیعه گرفته‌اند مشمول دریافت دوباره این تسهیلات نیستند، مگر اینکه تسویه تسهیلات قبلی آنها در بانک ثبت شده باشد.
آخرین آمارهایی که از سوی دفتر طرح‌ریزی و پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی از وضعیت پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شده حاکی از این است که تاکنون بیش از ۲میلیون نفر برای دریافت این تسهیلات در سامانه saman.mrud.ir ثبت ‌نام کرده‌اند که از این تعداد یک‌ میلیون و ۹۳۲هزار و ۸۰۳نفر حائز شرایط شناخته شده و یک ‌میلیون و ۴۲۷هزار و ۷۳۲نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند.
نکته قابل‌ توجه این است که از مجموع متقاضیان معرفی‌شده به بانک فقط به ۶۰۶هزار و ۱۲۸متقاضی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن پرداخت شده است؛ یعنی در این طرح در قیاس با متقاضیان واجد شرایط، کمتر از ۳۱.۴ درصد موفق به دریافت وام شده‌اند.
وام ودیعه مسکن

مبلغ وام ودیعه

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف مبلغ تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۳ در شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. طبق این مصوبه، سود تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر دوره بازپرداخت آن ۵ سال تعیین شده است.
بررسی آمارهای مربوط به پرداخت وام ودیعه مسکن نشان می‌دهد کل ۶۰۶ هزار و ۱۲۸ متقاضی این تسهیلات درمجموع ۵۵ هزار و ۷۱۴ میلیارد تومان تسهیلات گرفته‌اند. به‌ عبارت ‌دیگر، سرانه پرداخت این وام به هر متقاضی حدود ۹۱ میلیون و ۹۱۸ هزار تومان بوده است.

مطالعه بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳