حجاب اجباری، پایان یک جدل تاریخی در کشورهای اسلامی؟

حجاب اجباری

جهان اسلام شاهد تحولات بزرگی در حوزه آزادی‌های فردی است. از عربستان سعودی تا سوریه و مصر، بسیاری از کشورها مسیر آزادی پوشش را در پیش گرفته‌اند. با این حال، در ایران و افغانستان همچنان حجاب اجباری باقی مانده است. در این گزارش به بررسی سیاست‌های حجاب اجباری و تغییرات آن در کشورهای اسلامی می‌پردازیم.

به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از برترین ها، صدور بیانیه‌ای تحمیل هرگونه پوشش یا دخالت در حجاب زنان کشور سوریه را ممنوع اعلام کرد. در این بیانیه آمده است: «ما تاکید می کنیم که آزادی شخصی برای همه تضمین شده است و احترام به حقوق افراد اساس ساختن یک میهن متمدن است».

تحولات جدید در سوریه: حجاب اجباری ممنوع شد

سوریه با صدور بیانیه‌ای رسمی، اعلام کرد هرگونه اجبار یا مداخله در پوشش زنان را ممنوع کرده است. در این بیانیه آمده است: «ما تأکید می‌کنیم که آزادی شخصی برای همه تضمین شده است و احترام به حقوق افراد، اساس ساختن یک میهن متمدن است.» این تصمیم اگرچه از سوی گروه‌هایی که پیش‌تر وابسته به القاعده بوده‌اند، مطرح شده است، اما می‌تواند نقطه عطفی در منطقه باشد.

تحول در عربستان: لغو قانون حجاب اجباری

عربستان سعودی، خواستگاه دین اسلام، تا سال ۲۰۲۰ حجاب اجباری را اعمال می‌کرد. اما در راستای اصلاحات اجتماعی محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، قانون منع برخورد با زنان بی‌حجاب از تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۰ اجرایی شد. تصاویری از زنان بدون حجاب در مسجدالنبی در سال ۲۰۲۴ بار دیگر این تحول را برجسته کرد.

مصر: قانونی که دوام نیاورد

در مصر، کنش‌های اجتماعی برای آزادی پوشش از قرن نوزدهم آغاز شد. کشف حجاب در سال ۱۹۲۳ توسط یک زن مصری در اسکندریه، آغازگر بحث‌های مهم در این کشور شد. اگرچه در مقاطعی قوانینی برای اجباری کردن حجاب وضع شد، اما این قوانین تنها دو سال دوام آوردند.

کشورهای دیگر اسلامی: از آزادی تا محدودیت‌های کوتاه‌مدت

عمان، قطر، امارات، و لبنان از جمله کشورهایی هستند که آزادی پوشش را تضمین کرده‌اند. در اردن و عراق نیز تلاش‌هایی برای اجباری کردن حجاب صورت گرفت که بی‌نتیجه ماند.

ایران و افغانستان؛ تنها باقی‌ماندگان قانون حجاب اجباری

در ایران، قانون‌گذاری درباره حجاب تا مدت‌ها تنها به یک بند از قانون مجازات اسلامی محدود بود. اما با تصویب لایحه عفاف و حجاب در ۷۴ ماده تحت عنوان “حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب” توسط نمایندگان مجلس، این موضوع وارد فاز قانونی تازه‌ای شد. این لایحه پس از کش‌وقوس‌های فراوان در مهرماه سال جاری به تأیید شورای نگهبان رسید. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، نیز از ابلاغ رسمی آن در تاریخ ۲۳ آذرماه خبر داده است. با این حال، اجرای این قانون با انتقادهای جدی از سوی کارشناسان و گروه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی مواجه شده است. حتی مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، نیز نسبت به برخی از جنبه‌های این قانون ابراز ابهام کرده است. در افغانستان، طالبان با قوانین سخت‌گیرانه خود، زنان را به استفاده از روبنده و پوشاندن کامل بدن ملزم کرده‌اند.

منبع: روزنامه سازندگی

مطالعه بیشتر:

انتهای پیام

یک نظر

  • 🔐 Notification; TRANSFER 1,34387 BTC. Withdraw > https://telegra.ph/Bitcoin-Transfer-11-27?hs=91fad5a84d56e7cfac380e34f38cf6d0& 🔐

    ۳۶p3r5

    1403-09-22 در 18:20
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳