حالت روز و شب

موسیقی دان و آهنگساز بزرگ ایران درگذشت / فریدون شهبازیان کیست و چرا فوت کرد؟

Fereydoun Shahbazian, musician and composer

فریدون شهبازیان ، موسیقی‌دان، آهنگساز و رهبر ارکستر مشهور ایران درگذشت. وی یکی از بهترین آهنگسازان تاریح ایران بود.

متأسفانه هم‌اکنون باخبر شدیم که استاد فریدون شهبازیان آهنگساز برجسته کشور، موسیقی‌دان بزرگ و رهبر اکستر ایرانی در سن ۸۲ سالگی فوت کرده است. سخنگوی وزرت بهداشت در خصوص علت فوت فریدون شهبازیان توضیح داد که وی بر اثر مشکلات ریوی از دنیا رفته است.

گفتنی‌ست که این استاد موسیقی چند روز پیش به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستانی در تهران بستری شده بود؛ اما به تشخیص پزشکان ترخیص شد. اما در نهایت امروز شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳ در یکی از بیمارستان‌های پایتخت چشم از جهان فرو بست.

رسانه رویداد ۳۶۰ این ضایعه بزرگ و غمبار را به جامعه هنر و موسیقی و الخصوص به خانواده این هنرمند بزرگ و پیشکسوت تسلیت می‌گوید.

فریدون شهبازیان به دلیل مشکلات تنفسی درگذشت

حسین کرمان‌پور، سخنگوی وزرت بهداشت، ساعتی پیش در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار پستی از درگذشت استاد فریدون شهبازیان به علت مشکلات ریوی خبر داد:

فریدون شهبازیان به دلیل مشکلات تنفسی درگذشت

فریدون شهبازیان از ۹ دی به دلیل مشکلات تنفسی و ریوی شدید و افت شدید اکسیژن خون به مدت ۹ روز در بیمارستان بستری بود. او در تاریخ ۱۷ دی از بیمارستان مرخص شد، اما به دلیل افت مجدد میزان اکسیژن خون، در ۱۹ دی دوباره به بیمارستان منتقل و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفت.

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به همراه نادره رضایی معاون امور هنری و نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی این وزارتخانه، در تاریخ ۲۰ دی برای عیادت از شهبازیان به یکی از بیمارستان‌های تهران رفتند.

در این دیدار، صالحی ضمن گفتگو با شهبازیان، با پزشکان معالج وی نیز صحبت کرده و در جریان روند درمانی این هنرمند قرار گرفت.

فریدون شهبازیان به دلیل مشکلات تنفسی درگذشت

زمان خاکسپاری فریدون شهبازیان

پیکر زنده‌یاد فریدون شهبازیان، موسیقیدان برجسته، آهنگساز نامدار و رهبر ارکستر، روز دوشنبه ۲۴ دی‌م طی مراسمی از مقابل تالار وحدت تشییع خواهد شد. این مراسم ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز شده و سپس پیکر او برای خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) منتقل می‌شود. این خبر را خانه موسیقی ایران اعلام کرده است.

پیام تسلیت معاون اول رئیس جمهور برای درگذشت فریدون شهبازیان

محمدرضا عارف، معاول اول رئیس جمهور، متن زیر را برای فوت فریدون شهبازان منتشر کرد:

خبر درگذشت استاد فریدون شهبازیان، یکی از مفاخر یگانه موسیقی کلاسیک ایران موجب تاثر و تالم شد.

استاد شهبازیان که از فارغ‌التحصیلان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است با آثار درخشان خود، سهم بسزایی در غنای موسیقی کلاسیک ایرانی دارد.

کسب افتخارات ملی و بین المللی از سوی ایشان نشانی بر قابلیت و استعداد استاد شهبازیان در ایران و جهان است و بی‌شک آثار ایشان همیشه به عنوان نمادهای ماندگار این هنر ارزشمند و تأثیرگذار شناخته خواهند شد.

نام و یاد استاد شهبازیان همواره در تاریخ فرهنگ و هنر این سرزمین باقی خواهد ماند. یاد ایشان را باید گرامی داشت و آثارشان را چراغ راهی برای نسل‌های آینده قرار داد.

درگذشت این استاد فرزانه را به خانواده محترم ایشان و همه شاگردان و علاقه مندان خصوصاً جامعه هنری کشور تسلیت عرض می کنم و از خداوند متعال برای آن مرحوم، رحمت و مغفرت مسئلت می نمایم.

روحش شاد و یادش گرامی.

محمدرضا عارف
معاون اول رئیس‌جمهور

پیام تسلیت معاون اول رئیس جمهور برای درگذشت فریدون شهبازیان

فریدون شهبازیان: گوش موسیقی‌ای مردم ایران از دست رفته است

به نقل از ایران آرت؛ فریدون شهبازیان، آهنگساز برجسته و رهبر پیشین ارکستر ملی ایران، طی سال‌های اخیر به یکی از منتقدان جدی روند کنونی موسیقی در کشور تبدیل شده است.

او در گفت‌وگویی با آرته باکس، وضعیت فعلی موسیقی را به دلیل دو عامل اساسی، یعنی بد شنیدن موسیقی و شنیدن موسیقی بد، مورد انتقاد قرار داد. شهبازیان در این گفتگو اظهار داشت:

«مردم گوش موسیقی‌شان را از دست داده‌اند.»

این موسیقیدان باسابقه با دعوت از مخاطبان به شنیدن موسیقی ارکسترال و اندیشیده، تأکید کرد که پایین آمدن کیفیت آثار، تأثیر منفی بر ذائقه شنیداری جامعه داشته است. او همچنین انتقاداتی به رویکرد برخی خوانندگان وارد کرد و گفت: «اگر به خواننده‌ها پول بدهید، حاضرند هر اثری را اجرا کنند!»

بیوگرافی فریدون شهبازیان / از تولد تا فوت

فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های موسیقی کشور است که بیش از ۶ دهه در عرصه‌های مختلف موسیقی فعالیت کرده و تأثیرات زیادی در فرهنگ و موسیقی ایران به جا گذاشته است.

تولد و تحصیلات

فریدون شهبازیان در ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران به دنیا آمد. او از کودکی به موسیقی علاقه‌مند شد و به همین دلیل تصمیم به پیگیری تحصیلات موسیقی گرفت. در ابتدا تحصیلات موسیقی خود را در ایران ادامه داد و سپس برای تکمیل دانش خود به اروپا رفت. در کشورهای مختلف، از جمله آلمان و اتریش، آموزش‌های تخصصی موسیقی را زیر نظر اساتید بزرگ دریافت کرد.

فعالیت‌های حرفه‌ای

شهبازیان در دوران حرفه‌ای خود به عنوان آهنگساز و رهبر ارکستر، نقشی مهم در موسیقی ایران ایفا کرده است. او مدتها رهبری ارکستر سمفونیک تهران را بر عهده داشت و بسیاری از آثار بزرگ آهنگسازان ایرانی و جهانی را رهبری و اجرا کرد. آثار شهبازیان در زمینه موسیقی کلاسیک و ایرانی تأثیر زیادی داشته و به‌ ویژه در موسیقی فیلم و تلویزیون آثار بسیاری از خود به جا گذاشته است.

شهبازیان در کنار رهبری ارکستر، در زمینه آهنگسازی برای فیلم‌های سینمایی نیز بسیار فعال بود و بسیاری از آثار برجسته در این زمینه را به خلق رساند. او با ترکیب موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی ایرانی، اثری خاص و بی‌نظیر به وجود آورد که مورد توجه جهانیان نیز قرار گرفت.

فریدون شهبازیان به دلیل مشکلات تنفسی درگذشت

سبک موسیقی و آثار

شهبازیان در آثار خود به دنبال تلفیق موسیقی ایرانی با اصول و تکنیک‌های موسیقی کلاسیک غربی بود. این ترکیب باعث ایجاد آثار منحصر به فردی شد که در آنها از سازهای ایرانی به‌طور خاص و ارکسترهای بزرگ استفاده شده است. او در زمینه موسیقی فیلم نیز موفق بود و آثارش در بسیاری از فیلم‌های ایرانی به‌عنوان موسیقی متن شنیده شد.

جوایز و دستاوردها

در طول دوران حرفه‌ای خود، فریدون شهبازیان جوایز و افتخارات زیادی را دریافت کرد. بسیاری از آثارش در جشنواره‌ها و کنسرت‌های داخلی و بین‌المللی اجرا شد و همواره مورد تحسین قرار گرفت.

درگذشت

فریدون شهبازیان پس از سالها فعالیت در دنیای موسیقی، در تاریخ ۲۲ دی ۱۴۰۳ در سن ۸۲ سالگی به دلیل بیماری تنفسی در یکی از بیمارستان‌های تهران درگذشت. درگذشت او ضایعه‌ای بزرگ برای جامعه موسیقی ایران بود. او با آثار خود همیشه در یاد مردم ایران خواهد ماند و موسیقی‌اش همچنان در دها و ذهن‌ها باقی خواهد ماند.

فریدون شهبازیان به دلیل مشکلات تنفسی درگذشت

مطالب بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳