هنرمند با احساس کشور درگذشت/ فریدون داوری کیست و چرا فوت کرد؟
فریدون داوری هنرمند بااخلاق و برجسته کشور دار فانی را وداع گفت. وی زاده کهکلویه و بویراحمد و یکی از بهترین شاعران حماسی کشور بود.
فریدون داوری از شاعران نامآشنای کهگیلویه و بویراحمد بود که با سرودههای حماسی، آیینی و محلی، تأثیری عمیق بر فرهنگ و ادبیات جنوب کشور گذاشت. او که از دوران نوجوانی به شعر و شاعری علاقهمند بود، در قالبهایی همچون غزل، مثنوی و دوبیتی شاهکارهایی خلق کرد.
سادگی و لطافت اشعارش، او را به چهرهای ماندگار در حافظه فرهنگی استان تبدیل کرده است. داوری با سوابق درخشان علمی و اجرایی، علاوه بر ادبیات، در ارتقای فرهنگی منطقه نیز نقش مؤثری داشت.
وزیر ارتباطات در پیامی ویژه، درگذشت این هنرمند عزیز را تسلیت گفت. ما نیز به عنوان یک رسانه خبری، درگذشت این شاعر، نویسینده و پژوهشگر را به اهالی هنر و تفکر و همچنین به خانواده وی تسلیت میگوییم. در ادامه ضمن اشارهای به بیوگرافی این شاعر بزرگ ایرانی، میتوانید متن تسلیت هاشمی را بخوانید.
مطالعه بیشتر: چهره بااستعداد برنامه بگوبخند درگذشت/ حانیه نادری کیست و چرا فوت کرد؟ واکنش غمانگیز نعمیه نظام دوست
فریدون داوری شاعر بزرگ حماسی کشور دعوت حق را لبیک گفت
فریدون داوری، شاعر برجسته کهگیلویه و بویراحمد، دار فانی را وداع گفت. امین درخشان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام کرد: «این شاعر برجسته، پس از حدود ۲۰ روز بستری در بیمارستان MRI شیراز، صبح امروز پنجشنبه، ۱ آذرماه ۱۴۰۳، در ساعت ۸:۳۰، درگذشت.»
وی افزود:
«پیکر این شاعر فقید امروز از شیراز به شهر یاسوج منتقل خواهد شد. زمان و مکان دقیق مراسم تشییع و خاکسپاری پس از مشخص شدن، اطلاعرسانی خواهد شد.»
درخشان همچنین گفت: «نشست هماهنگیهای لازم برای برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری این شاعر گرانقدر، در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است.»
مراسم تشییع و خاکسپاری استاد فریدون داوری در دهدشت برگزار میشود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد، اعلام کرد:
«مراسم وداع با استاد فریدون داوری، چهره برجسته فرهنگی و هنری، ساعت ۹ صبح روز شنبه، ۳ آذرماه ۱۴۰۳ در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برگزار خواهد شد.»
وی همچنین افزود: «مراسم تشییع این استاد فرهیخته در همان روز، رأس ساعت ۱۴ در شهر دهدشت انجام میشود.»
به گفته درخشان:
«براساس تصمیم مسئولان شهرستان کهگیلویه و متولیان فرهنگی، از جمله شورای شهر و شهرداری دهدشت، پیکر این هنرمند نامآور در بوستان و کتابخانه شهید دستغیب دهدشت به خاک سپرده خواهد شد.»
شایان ذکر است که شورای شهر دهدشت در پی درگذشت استاد داوری، جلسهای ویژه تشکیل داده و تصمیم بر خاکسپاری او در این بوستان فرهنگی را تصویب کرده است.
بیوگرافی فریدون داوری / زندگی و آثار این پژوهشگر و نویسنده بزرگ
فریدون داوری، یکی از چهرههای ماندگار ادبیات کهگیلویه و بویراحمد بود.
او با سرودههای حماسی و آیینی خود، همراه با نوای موسیقی محلی، توانست گوش و دل هماستانیها و مردم لر را جذب کند. خاطرات و اشعار او در قلب و ذهن مردم این دیار جایگاه ویژهای دارد.
ورود داوری به عرصه شعر و شاعری از دوران نوجوانی و جوانی آغاز شد. طبع شاعرانه و توانایی در بیان، او را به یکی از اسطورههای هنر و ادبیات آیینی تبدیل کرد. اشعار او همچنان در میان دوستداران فرهنگ و هنر زنده است.
سوابق تحصیلی و شغلی
فریدون داوری با کسب رتبههای برتر در کنکورهای تربیت معلم و سراسری، به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغالتحصیل شد. از دیگر سوابق تحصیلی او میتوان به قرار گرفتن در میان ۲۰ نفر اول کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد نجفآباد اشاره کرد.
پس از فارغالتحصیلی، او در سمتهای مختلفی از جمله مسئول امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، رئیس اداره ارشاد اسلامی گچساران، و معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فعالیت کرد.
ویژگیهای شعری
داوری در قالبهای متنوعی از جمله غزل، مثنوی، قصیده و دوبیتی شعر میسرود. شاهکارهای او در قالب غزلهای ایلی بهخوبی نمایان شده است. سادگی و زیبایی اشعارش، او را به چهرهای ماندگار در حافظه فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.
پیام تسلیت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پی درگذشت فریدون داوری پیامی صادر کرد. متن این پیام به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
بیو طبیب دردلم دوباره تو گروهتمه
تونه تحمل ایکنم دل و گرو گروهتمه
مو خار خشک کنگرم، که باد ایا و ایبرم
برف پاییز اومه وه ریم، جونمه وه لو گرهتمه
درگذشت استاد حاج فریدون داوری، شاعر برجسته آئینی خطه زاگرس، که دو دهه آخر عمرشان را با درد و رنج بیماری سپری نمودند، موجب تالم و تاثر شدید همه علاقهمندان به شعر و ادب، بهویژه در استانهای جنوب کشور شد.
بیشک شعر و ادبیات آئینی جنوب کشور، خاصه در کهگیلویه و بویراحمد، مرهون تلاشهای این دانشآموخته ادبیات فارسی و فرهنگ اصیل عشایری است.
اینجانب فقدان این معلم ادبیات و شاعر فرهیخته، مردمی و انقلابی را که آثارش گواه بر دلبستگی عمیق ایشان به ائمه اطهار، انقلاب اسلامی، شهدا و ولایت فقیه است، به خانواده محترم ایشان و اصحاب شعر و ادب و هنر تسلیت عرض کرده و از درگاه خداوند سبحان برای روح آن شاعر وارسته، همنشینی با اولیاءالله را مسئلت مینمایم.»
ابیاتی از فریدون داوری
داوری همانگونه که گفته شد، یکی از شاعران برجسته ایران بود که طبعی احساسی داشت. در زیر چند بیت از شعر «ایل احساس» وی را آوردهایم: (شعر به زبان لُری است)
ایل احساس
ایل احساسم وبار بی قرارم تا بیی / دشت جونم سی عزیزم گل بکارم تا بیی
ای مو قربون قرارت بی قرارم تا بیی / چینی احساسم اشکهس دردوبارم تا بیی
دلم بردن ایل لیلی خو نیارم تا بیی / عید نوروز بهار،بی بهارم تا بیی
سی صیاد غم نشهسه من کشارم تا بیی / چی بهونی بی خلال بی مال بارم تا بیی
سرو باغ ارزومی ،سی تو مندم منتظر / پشت ورد انتظارم انتظارم تا بیی
ای مو قر بون قرارت /بی قرارم بی قرارم تا بیی
آئین شب یلدا در کهکلویه و بویراحمد از زبان فریدون داوری
در ویدئوی زیر داوری دقایقی از آیین شب یلدا در کهکلویه و بویراحمد میگوید که دیدن و شنیدنش خالی از لطف نیست:
مطالعه بیشتر:
- خواننده آهنگ آی سیاه زنگی درگذشت/ ابراهیم شهدوستی کیست و چرا فوت کرد؟
- دوبلور و عروسک گردان برنامه عصر جدید درگذشت/ علت فوت بهار سرگل زایی – فیلم
- مرگ فیلمساز جوان ایرانی | کارگردان فیلم “بی خوابی” درگذشت
- هنرمند برجسته کشور درگذشت | ایرج خواجوی کیست؟
- قتل معاون شهردار تهران توسط همسرش و همکارش / جزئیات وحشتناک این جنایت را بخوانید
شما مخاطبین عزیز اگر نظری راجع به این هنرمند بزرگ دارید، خوشحال میشویم آن را با رویداد ۳۶۰ به اشتراک بگذارید.
یک نظر
روحش شادویادش گرامی😭😭