نابودی ۵ شغل در ایران | هوش مصنوعی درو میکند و میسوزاند
هوش مصنوعی باعث نابودی ۵ شغل در ایران خواهد شد. این نظر ما نیست؛ دبیرکل خانه تعاونگران این موضوع را نقل کرده است. در ادامه مطلب با رویداد ۳۶۰ همراه ما باشید.
از زمان گسترش و فراگیری تکنولوژی هوش مصنوعی، بارها کارشناسان و تحلیلگران و حتی چهرههای مشهور تکنولوژی نظیر ایلان ماسک، از به خطر افتادن بسیاری از مشاغل به دست این فناوری پیشرفته گفتهاند.
حتی در موارد بسیاری دیده شده که برخی شرکتها به طور کلی کارمندان خود را اخراج کرده و کار را به دست Artificial intelligence سپردهاند؛ از حق نگذریم، کارشان هم به شدت دقیق و عالی است.
با توجه به اینکه آینده را پرخطر حس میکنیم، اما این سؤال پیش میآید که آیا هوش مصنوعی میتواند به مشاغل در کشور ما هم آسیب بزند؟ پاسخ این است که گسترش وحشتناک AI به قدری است که به اصطلاح خشک و تر را باهم میسوزاند و فرقی نمیکند در کدام کشور زندکی میکنید.
در وصف امورد بالا باید یادآوری کنیم که ما ۱ سال پیش اولین مجری و اخبارگوی هوش مصنوعی را در تلویزیون آذربایجان شرقی در اختیار داریم و از همان موقع به بعد، به شدت AI در ایران رشد کرده است.
از تمامی این مبحث که بگذریم، دبیرکل خانه تعاونگران ایران به موضوع نابودی ۵ شغل در ایران به دست هوش مصنوعی اشاره میکند و توضیحاتی نیز در رابطه با آن شرح داده است.
نابودی ۵ شغل در ایران به دست هوش مصنوعی
به نقل از تسنیم؛ علی حسین شهریور، دبیرکل خانه تعاونگران، در این خصوص میگوید: «توسعه فناوری هوش مصنوعی، اتوماسیونها و دیجیتالسازی، تحریمها و سیاستهای بینالمللی بر آینده مشاغل در کشور تأثیر دارند، که باید با راهکارهای موثر برای توسعه نیروی انسانی گام برداشت.»
وی ادامه داد:
«پیشبینی دقیق مشاغلی که در ایران طی ۵ سال آینده نابود میشوند و یا ظهور خواهند کرد، بسیار دشوار است. این به دلیل پیچیدگیهای متعدد اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژیکی و سیاسی است که بر بازار کار تأثیر میگذارند. با این حال، میتوانیم با بررسی روندهای جهانی و داخلی، برخی از روندهای کلی را پیشبینی کنیم.»
علی حسین شهریور ضمن اشاره به عوامل دخیل در بازار کار ایران، گفت: «توسعه فناوری یکی از موضوعات مهم است. پیشرفت فناوریهای AI، اتوماسیون و دیجیتالسازی بسیاری از مشاغل سنتی را تحت تأثیر قرار داده و مشاغل جدیدی را ایجاد خواهد کرد. همچنین تغییرات در ساختار اقتصادی نیز مهم است. تغییر ساختار اقتصادی ایران از اقتصاد دولتی به سمت اقتصاد بازار و خصوصیسازی میتواند به ایجاد مشاغل جدید در بخش خصوصی منجر شود.»
دبیرکل خانه تعاونگران ایران ادامه داد:
«تحریمها و سیاستهای بینالمللی بر روی صادرات، واردات و سرمایهگذاری تأثیرگذار بوده و در نتیجه بر بازار کار نیز تأثیر میگذارد. رشد جمعیت و تحولات جمعیتی موضوع دیگری است. افزایش جمعیت و تغییر ساختار سنی جمعیت میتواند بر تقاضا برای برخی مشاغل خاص تأثیر بگذارد.»
وی اضافه کرد: «تغییرات اقلیمی و بحرانهای زیستمحیطی میتوانند به ایجاد مشاغل جدید در حوزههای انرژیهای تجدیدپذیر، محیط زیست و کشاورزی پایدار منجر شوند.»
علی حسین شهریور در پایان گفت:
«برخی مشاغل ممکن است در آینده با کاهش تقاضا روبرو شوند. این مشاغل شامل مشاغلی میشود که تکراری و ساده است. مشاغل تکراری و ساده، مشاغلی که به راحتی میتوان آنها را اتوماتیک کرد، مانند برخی از مشاغل تولیدی و اداری، ممکن است با کاهش تقاضا روبرو شوند.»
بیشتر بخوانید:
- بهترین چتبات هوش مصنوعی کدام است؟ ChatGPT یا Copilot یا Gemini
- استفاده دو سوم مشترکین اینترنت همراه از فیلترشکن + ویدئو
- جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۴ به دو دانشمند هوش مصنوعی رسید
- صدور کارت ملی به جای شناسنامه از بدو تولد | ایجاد بانک DNA در کشور