حالت روز و شب

ماهواره ظفر ۱ در مرحله پرتاب | ماموریت و ویژگی های ظفر ۱

دانشگاه علم و صنعت ایران از اتمام ساخت ماهواره “ظفر ۱” خبر داده و اعلام کرده که ماهواره ظفر ۱ در مرحله پرتاب است. همچنین برنامه ساخت ماهواره “ظفر ۲” با دقت تصویربرداری بالاتر نیز در دست اقدام است.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران، داوود یونسیان، اعلام کرد که ساخت ماهواره “ظفر ۱”، ماهواره مخابراتی و تصویربرداری با دقت ۱۶.۵ متر، در این دانشگاه به پایان رسیده و در حال حاضر آماده پرتاب است.

ماهواره ظفر ۱ در مرحله پرتاب، ماهواره ظفر ۲ در دست ساخت

وی همچنین از برنامه ساخت دو ماهواره جدید با همکاری این دانشگاه خبر داد و افزود: “ماهواره “ظفر ۲” با دقت تصویربرداری ۱.۵ متر در حال طی مراحل نمونه‌سازی و تست‌های لازم است و احتمالاً سال آینده رونمایی خواهد شد.”

یونسیان با اشاره به سوابق دانشگاه در طراحی و ساخت ماهواره‌ها بیان کرد: “دانشگاه علم و صنعت تاکنون چهار ماهواره به نام‌های “نوید”، “تدبیر”، “ظفر ۱” و “ظفر ۲” را طراحی کرده است.” ماهواره “نوید”، اولین ماهواره دانشگاه، با موفقیت به فضا پرتاب شد. دقت تصویربرداری ۴۰۰ متری داشت. ماهواره “ظفر ۱” نیز از سال ۱۳۹۸ طراحی شده و با مأموریت‌های مخابراتی و تصویربرداری ساخته شده است. ماهواره “ظفر ۲” قرار است با دقت تصویربرداری بالاتری نسبت به نسخه قبلی، اطلاعات دقیق‌تری از زمین جمع‌آوری کند.

موفقیت ماهواره های دانشگاه علم و صنعت

وی افزود، سه فاکتور اصلی در موفقیت یک ماهواره نقش دارند: پرتاب موفق، قرارگیری صحیح در مدار و کارایی ماهواره. ماهواره‌های پیشین دانشگاه علم و صنعت در این زمینه موفق عمل کرده‌اند.

یونسیان در پایان اظهار داشت که:

ساخت ماهواره “ظفر ۱” به سفارش سازمان فضایی کشور صورت گرفته و علاوه بر مأموریت تصویربرداری دقیق، این ماهواره قابلیت انتقال داده‌های بزرگ و سریع بین زمین و فضا را داراست.

ماموریت و ویژگی های ماهواره ظفر ۱

ماهواره ظفر ۱ با وزن ۱۱۳ کیلوگرم و هزینه ساخت ۲ میلیون یورو، جهت کاربردهای تصویربرداری، ذخیره و ارسال پیام و کاربرد تحقیقاتی توسط دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخته شده است.

این ماهواره توانایی تهیه نقشه از شهرها، اراضی ملی پهنه های کشاورزی، جنگل ها و دریاچه ها، هیدروگرافی و پایش مرز دریاچه ها را دارد. از دیگر کاربردهای ماهواره ظفر ۱ می توان به رصد مرز شهرها و پایش رشد مناطق شهری و بروز رسانی نقشه های ساختاری ملی اشاره کرد.

این ماهواره دارای کاربردهای مخابراتی برقراری ارتباط صوتی یک طرفه بین دو دو کاربر است. همچنین دارای کاربرد تحقیقاتی جهت اندازه گیری تشعشعات فضای و اندازه گیری میزان دوز یونیزه کننده توسط پرتوهای کیهانی نیز می باشد.

ماهواره ظفر 1 در مرحله پرتاب

اخبار مرتبط با فناوری های نوین را از صفحه دانش و فناوری پایگاه خبری تحلیلی رویداد ۳۶۰ دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳