حالت روز و شب

خرید گوشت قسطی شد / گوشت فراوان است ولی مردم توان خرید ندارند

خرید گوشت قسطی شد / گوشت فراوان است ولی مردم توان خرید ندارند

در روزهای اخیر، قیمت گوشت قرمز در بازار با افزایش ۱۰ تا ۱۵ هزار تومانی مواجه شده است. این افزایش قیمت از یک سو به سیاست کاهش توزیع گوشت تنظیم بازاری در نیمه دوم سال و از سوی دیگر به تعطیلات پی‌درپی هفته گذشته و سرمای هوا برمی‌گردد که باعث شده سازمان دامپزشکی مجوز انتقال گوشت به دامداری‌ها را صادر نکند و توزیع گوشت با مشکلاتی روبه‌رو شود.

به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از تابناک؛ بر اساس اطلاعات بازار، قیمت فیله گوسفندی به عنوان گران‌ترین نوع گوشت قرمز به ازای هر کیلوگرم یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت ران گوسفندی ۶۳۰ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۹۸۰ هزار تومان و گوشت خورشتی گوسفند بدون استخوان و چربی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت‌ها هیچ تناسبی با قدرت خرید مردم ندارد و این ماده پروتئینی از سفره بسیاری از خانواده‌ها حذف شده است. جایگزین‌هایی همچون مرغ، پروتئین‌های گیاهی مانند سویا و حبوبات جای گوشت را گرفته است. برخی از مردم نیز به دلیل عدم توان خرید به خرید اقساطی گوشت و مرغ روی آورده‌اند.

خرید گوشت قسطی شد / گوشت فراوان است ولی مردم توان خرید ندارند

علت اصلی افزایش قیمت گوشت قرمز در ایران: سیاست‌های توزیع و مشکلات حمل و نقل

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در شش ماهه نخست سال جاری تنها ۱۹۴ هزار تن گوشت در کشتارگاه‌های کشور تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۲۴ درصدی داشته است. این کاهش تولید و محدودیت‌های واردات، تأمین نیاز بازار را دشوارتر کرده و قیمت‌ها را افزایش داده است.

خرید گوشت قسطی

علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، در خصوص علت افزایش قیمت‌ها در روزهای اخیر گفت: تعطیلات هفته گذشته باعث توقف صدور مجوزهای لازم از سوی سازمان دامپزشکی برای انتقال گوشت به دامداری‌ها شد و سرمای شدید هوا نیز مشکلات حمل و نقل دام به تهران را ایجاد کرد. با این حال، از اول دی‌ماه انتقال دام به تهران از سر گرفته شده و عرضه گوشت به حد کافی وجود دارد.

خرید گوشت قسطی شد / گوشت فراوان است ولی مردم توان خرید ندارند

خرید گوشت قسطی

وی افزود: مشکل اصلی افزایش قیمت‌ها به کاهش قدرت خرید مردم مربوط می‌شود. در حال حاضر، بازار گوشت راکد است و تعداد خریداران به طور چشمگیری کاهش یافته است. البته از آنجا که عرضه گوشت به اندازه کافی در بازار وجود دارد، کمبود گوشت مشاهده نمی‌شود.

در خصوص احتمال واردات گوشت، ملکی اشاره کرد که وزارت جهاد کشاورزی و امور پشتیبانی امور دام بازار را رصد می‌کنند و اگر به این نتیجه برسند که قیمت گوشت تولید داخل بالا رفته و مردم قادر به خرید آن نیستند، ممکن است واردات گوشت را آغاز کنند. همچنین ذخایر استراتژیک گوشت برای شرایط بحرانی مانند برف، زلزله و سیل در نظر گرفته می‌شود.

با توجه به سیاست کاهش واردات، عرضه گوشت تنظیم بازاری و افزایش قیمت نهاده‌های دامی، شرایط بازار گوشت به نقطه بحرانی نزدیک شده است. این روند ممکن است منجر به عدم دسترسی قشر بیشتری از مردم به این کالای ضروری شود. در این میان، به نظر می‌رسد که وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ای کارآمد برای مدیریت بازار و مهار قیمت‌ها در اختیار ندارد.

بیشتر بخوانید:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳