دلایل افزایش قیمت برنج در بازار / چرا برنج دوباره گران شد؟

دلایل افزایش قیمت برنج در بازار و علت گرانی آن

دلایل افزایش قیمت برنج در بازار به ممنوعیت واردات و کاهش تولید داخلی برمی‌گردد. این تغییرات، قیمت برنج ایرانی و خارجی را در ماه‌های اخیر به شدت بالا برده و نگرانی‌هایی برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.

در پی ممنوعیت واردات برنج خارجی و کاهش تولید داخلی، قیمت برنج در بازار به شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است. در حالی که دولت به هدف تأمین ارز برای دیگر نیازهای مهم کشور، محدودیت‌هایی برای واردات برنج اعمال کرده، بررسی‌ها نشان می‌دهد که این تصمیم در کنار افت تولید، به گرانی شدید برنج در کشور منجر شده است. اکنون مصرف‌کنندگان با قیمت‌هایی مواجه هستند که از رکوردهای پیشین فراتر رفته و باعث شده است تقاضا برای انواع برنج خارجی و ایرانی دستخوش تغییراتی شود.

دلایل افزایش قیمت برنج در بازار و علت گرانی آن

به گزارش رویداد ۳۶۰ و به نقل از تابناک؛ طبق استعلام از فروشندگان برنج، از زمان اعمال ممنوعیت واردات برنج خارجی، قیمت برنج داخلی و خارجی به طرز چشمگیری افزایش یافته است. برای مثال، قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی که پیش‌تر ۳۷ هزار تومان بود، اکنون به ۶۰ هزار تومان رسیده است. همچنین بهای برنج هندی از ۴۵ هزار تومان به ۷۵ هزار تومان افزایش یافته است. در این میان، برنج ایرانی نیز از این افزایش قیمت‌ها بی‌نصیب نمانده و قیمت هر کیلوگرم آن بین ۷ تا ۱۰ هزار تومان افزایش یافته و به ۱۲۵ هزار تومان رسیده است.

دلایل افزایش قیمت برنج در بازار و علت گرانی آن

گزارش مرکز آمار ایران و دیدگاه وزارت جهاد کشاورزی

گزارش مرکز آمار ایران، متوسط قیمت خرده‌فروشی مواد خوراکی در تهران طی هفته منتهی به ۲۷ مهر، حاکی از رشد ۱۷ درصدی قیمت برنج در یک ماه گذشته است. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی اخیراً اعلام کرده بود نیازی به واردات برنج نیست و هرگونه واردات در شرایط فعلی به اتلاف ارز کشور می‌انجامد، چرا که این ارز باید صرف امور ضروری‌تر شود.

تأثیر ممنوعیت واردات بر بازار برنج

یک پخش‌کننده مستقیم برنج به تابناک گفت که قیمت برنج هاشمی درجه یک آستانه به کیلویی ۱۲۵ هزار تومان رسیده است، که این قیمت در مقایسه با اوایل سال جاری ۱۵ هزار تومان و نسبت به هفته گذشته ۵ هزار تومان افزایش داشته است. وی اشاره کرد که ممنوعیت واردات برنج خارجی به‌ویژه برنج‌های هندی و پاکستانی، باعث شده تا بازار برنج دچار التهاب شده و قیمت برنج ایرانی نیز تحت تأثیر قرار گیرد. به گفته این فعال بازار، تجربه نشان داده که تولید داخلی برنج نمی‌تواند به تنهایی نیاز مصرفی کشور را پوشش دهد.

کاهش تولید و تأثیر آن بر قیمت‌ها

این فروشنده برنج همچنین کاهش تولید داخلی را یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت‌ها می‌داند. او توضیح داد که با وجود اطمینان وزارت جهاد کشاورزی از تأمین برنج، واقعیت نشان می‌دهد که هم قدرت خرید برنج ایرانی برای مردم کاهش یافته و هم کشاورزان امسال ۳۰ درصد کمتر از سال گذشته تولید کرده‌اند. این کاهش تولید، تأمین برنج در کشور را با چالش‌های جدی مواجه کرده و موجب افزایش فشار بر بازار داخلی شده است.

دلایل افزایش قیمت برنج در بازار و علت گرانی آن

مطالعه بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳