ابهامات در مسئولیت پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو / فروشنده یا خریدار؟

خریداران خودرو در دام کلاهبرداران

مسئولیت پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو همچنان محل اختلاف میان خریداران و فروشندگان است. اصلاحات اخیر قانون مالیات بر ارزش افزوده به این ابهام دامن زده است.

با اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۰، تکلیف پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو دچار ابهام شده است. طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، مسئولیت پرداخت این مالیات بر عهده فروشنده قرار دارد. با این حال، قانون جدید تنها تأکید کرده است که پرداخت مالیات باید قبل از ثبت سند انتقال انجام شود، بدون اشاره به مسئول اصلی پرداخت. این موضوع باعث بروز اختلافاتی میان خریداران و فروشندگان خودرو شده و توجه به قواعد حقوقی و توافقات میان طرفین را ضروری کرده است.

پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو برعهده فروشنده است

به گزارش رویداد ۳۶۰ و به نقل از تسنیم؛ مرتضی حبیب‌زاده، مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران، با اشاره به تغییرات قانونی در مالیات بر ارزش افزوده بیان کرد که اصلاحات قانون در سال ۱۴۰۰ موجب ایجاد ابهامات و اختلافاتی میان فروشندگان و خریداران خودرو در زمینه مسئولیت پرداخت مالیات شده است.

حبیب‌زاده توضیح داد:

«طبق قانون سابق مالیات بر ارزش افزوده (مصوب ۱۳۸۷)، مسئولیت پرداخت مالیات به صراحت بر عهده فروشنده یا وکیل وی بود. اما در قانون جدید، تبصره (۱) ماده (۳۰) تنها بر پرداخت مالیات پیش از ثبت سند تأکید دارد و مشخص نکرده است که پرداخت مالیات به عهده چه کسی است.»

پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو برعهده فروشنده است

وی افزود: «بر اساس قانون جدید، ثبت سند انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی یا تعویض پلاک توسط نیروی انتظامی منوط به پرداخت مالیات نقل و انتقال است. این موضوع باعث شده تا در عمل، مسئولیت پرداخت مالیات مبهم شود.»

حبیب‌زاده یادآور شد که سازمان امور مالیاتی در نامه‌ای رسمی در دی‌ماه ۱۴۰۰ به رئیس پلیس راهور و کانون سردفتران اعلام کرده که پرداخت مالیات بر عهده فروشنده است. همچنین سامانه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو نیز فروشنده را به عنوان مؤدی مالیاتی شناسایی کرده است.

وی تأکید کرد:

«با وجود این رویه، خریداران نیز می‌توانند با رضایت خود مالیات نقل و انتقال را پرداخت کنند. اما طبق اصول حقوقی و قوانین فعلی، مسئولیت اصلی پرداخت مالیات بر عهده فروشنده است. این امر می‌تواند از اختلافات موجود میان طرفین معامله جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳