جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲ – توضیحات مدیرعامل توانیر

مدیرعامل شرکت توانیر از اجرای تعرفه‌های پلکانی برای مصرف برق از آبان ۱۴۰۲ خبر داد. طبق این طرح، جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲ به گونه‌ای طراحی شده که مصرف بالاتر از الگو با نرخ‌های بالاتری محاسبه شود و مشترکان کم‌مصرف یارانه بیشتری دریافت کنند.

از آبان ۱۴۰۲، طرح جدید تعرفه‌گذاری برق به‌صورت پلکانی برای مشترکان آغاز می‌شود. بر اساس جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲ ، این تعرفه به نحوی تنظیم شده که مصرف برق بیشتر از الگوی تعیین‌شده با نرخ‌های افزایشی محاسبه شود و در مقابل، مشترکانی که در محدوده الگوی مصرف قرار دارند، مشمول یارانه بیشتری خواهند شد. این تغییرات در ساختار تعرفه‌گذاری به هدف مدیریت مصرف و تشویق به صرفه‌جویی در نظر گرفته شده و پیش‌بینی می‌شود تاثیرات قابل توجهی در هزینه‌های قبض برق مشترکان به‌ویژه پرمصرف‌ها داشته باشد.

لازم به ذکر است که درخصوص افزایش تعرفه برق، صبح امروز مطلبی با عنوان «افزایش قیمت برق با هدف کاهش وابستگی به بودجه دولتی» منتشر کرده‌ایم. در این مطلب عباس علی‌آبادی، وزیر سابق صمت و وزیر نیرو دولت چهاردهم، صراحتاً به افزایش قیمت برق تأکید کرده است.

جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲

به گزارش رویداد ۳۶۰ و به نقل از ایسنا؛ مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر، اظهار داشت که طبق ماده ۶ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق (مصوب ۱۴۰۱)، «مصارف مازاد بر الگو در تعرفه مشترکان خانگی براساس روش پلکانی- افزایشی تعیین می‌شود». وی تأکید کرد که قیمت برق مشترکان پرمصرف به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد.

رجبی مشهدی توضیح داد:

«ساختار تعرفه‌گذاری قیمت برق به گونه‌ای طراحی شده که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی می‌کند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفته‌اند و قبض‌های برق ارزان‌تری دریافت می‌کنند.»

او بیان کرد مشترکان به دو دسته تقسیم می‌شوند: «آن‌ها که مطابق الگوی مصرف و کمتر از آن برق مصرف می‌کنند و آنها که مصرفشان بالاتر از این الگو است.»

وی اشاره کرد که الگوی مصرف برای ماه‌های گرم و غیرگرم متفاوت بوده و اکنون از ۳۰۰ به ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه کاهش یافته است. به گفته او، در صورتی که مصرف خود را کنترل نکنند، مشمول تعرفه‌های بالاتر که پلکانی – افزایشی و نزدیک هزینه‌های تامین برق است خواهند شد.

جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲

مدیرعامل توانیر درباره چگونگی پلکانی شدن تعرفه برای مشترکان پرمصرف اظهار کرد:

«برای مشترکان پرمصرف تا میزان الگوی مصرف نیم برابر هزینه تامین تا ۱.۵ برابر الگو، ۱.۵ برابر هزینه تامین تا ۲.۵ برابر الگوی مصرف و بیشتر از ۲.۵ برابر الگوی مصرف ۵ برابر هزینه تامین برق در تعرفه برق مشترکین پرمصرف لحاظ می‌شود و دریافت آن الزام قانونی است.»

وی همچنین گفت که تعرفه‌ها بر اساس نرخ قراردادهای تبدیل انرژی نیروگاه‌ها، هزینه ترانزیت برق و هزینه سوخت نیروگاهی تعیین می‌شوند که هر سال مشخص می‌گردند.

او همچنین افزود که ۷۵ درصد مشترکین زیر الگو مصرف دارند و قبض‌هایشان کمتر از ۵۰ هزار تومان است. «۵۰ درصد قیمت برق از حدود ۵۰ درصد مشترکان دریافت می‌شود»، در حالی که مشترکان کم‌مصرف تنها ۲۰ درصد قیمت واقعی برق را می‌پردازند.

رجبی مشهدی بیان کرد: «مشترکینی که زیر الگو مصرف می‌کنند به ازای هر کیلووات ساعت ۱۰۰ تومان پول برق می پردازند. البته در مناطق گرمسیر این عدد حدود ۴۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت یا برای کشاورزی حدود ۳۵ تومان است.»

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، نیز اخیراً اعلام کرد:

«مصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه می‌شود و مشترکان پرمصرف لازم است مصارف بالای خود را از طریق تابلوی سبز بورس، مولدهای خورشیدی و یا ذخیره سازها تأمین کنند.»

جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲

جزئیات افزایش پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲

سؤالات متداول

۱. طرح پلکانی تعرفه برق از آبان ۱۴۰۲ چگونه محاسبه می‌شود؟

طرح جدید تعرفه‌گذاری برق از آبان ۱۴۰۲ به گونه‌ای طراحی شده که مصرف بالاتر از الگوی تعیین‌شده با نرخ‌های افزایشی محاسبه شود. طبق اعلام مدیرعامل توانیر، این تعرفه پلکانی برای هر میزان مصرف اضافی، ضریبی از هزینه واقعی برق را شامل می‌شود و هدف آن تشویق مشترکان به کاهش مصرف است.

۲. مشترکانی که زیر الگوی مصرف برق هستند، چه مزایایی دریافت می‌کنند؟

مشترکانی که مصرف برقشان زیر الگو قرار دارد، از یارانه بیشتری برخوردار خواهند شد و هزینه برق کمتری پرداخت می‌کنند. به گفته مدیرعامل توانیر، این گروه از مشترکان قبض‌های ارزان‌تری دریافت خواهند کرد، و برای هر کیلووات ساعت، تعرفه کمتری در نظر گرفته می‌شود.

مطالب بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳