حالت روز و شب

کارخانه ای با نمای پنل خورشیدی که نصف برقش را خودش تأمین می‌کند

یک کارخانه داروسازی در ایران از نمای پنل خورشیدی به‌جای نمای سنتی سنگی یا ساندویچ پنل، برای نمای ساختمان خود استفاده کرده است. تصمیمی که در ابتدا عجیب به نظر می‌رسید، اما نه تنها مصرف برق کارخانه را کاهش داده، بلکه هزینه‌ای کمتر از نمای سنگی داشته است.

به گزارش رویداد ٣۶٠ به نقل از یکی از کارشناسان سازمان غذا و دارو، چندی پیش هنگام بازرسی از یکی از کارخانجات داروسازی، نمایی غیرمعمول توجه وی را جلب کرده است: ساختمانی با نمای پنل خورشیدی. این انتخاب خلاقانه که به پیشنهاد پسر مدیرعامل، یک دکترای تازه‌فارغ‌التحصیل از خارج، انجام شده بود، در نگاه اول با تردید همراه بود.

در حالی که اغلب کارخانه‌ها به دلیل ارزان بودن انرژی در ایران از نماهای مقاوم سنگی یا ساندویچ پنل استفاده می‌کنند، این کارخانه تصمیم گرفت به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کند.

وقتی نمای یک کارخانه داروسازی، برق تولید می کند!

مدیر کارخانه توضیح داد: «حدود نیمی از برق مجموعه از طریق همین پنل‌ها تأمین می‌شود و هزینه تمام‌شده نمای ساختمان، کمتر از هزینه نمای سنگی بود.» این حرکت نه تنها یک تصمیم اقتصادی، بلکه گامی به سوی بهره‌وری بیشتر و کاهش اتکا به انرژی ارزان و پرمصرف نفتی بوده است.

این ابتکار، تأملی جدی در مورد تأثیر انرژی ارزان بر سبک مدیریت و بهره‌وری در ایران برمی‌انگیزد و شاید بتواند نمونه‌ای برای تغییر نگرش صنایع به سمت استفاده از انرژی‌های پایدار باشد.

این روزها که با بحران ناترازی انرژی دست پ پنجه نرم می کنیم و صنایع دچار ضرر های بسیاری شده اند، خلاقیت های این چنینی و راهکارهای زیرساختی از این دست بیشتر به چشم می آیند.

همین چند روز گذشته بود که به دلیل اعتراضات صنعتگران شهرک صنعتی شمس آباد به دلیل قطعی مکرر برق و گاز و حتی مشکل در تامین سوخت جایگزین برای موتور برق های دیزلی تصمیم جدید مبنی بر اعطای زمین های ملی به شهرک صنعتی شمس آباد جهت احدات نیروگاه خورشیدی در اطراف شهرک صنعتی شمس آباد گرفته شد.

نمای پنل خورشیدی یک راهکار پایدار

نماهای خورشیدی در ساختمان‌ها یک راه حیاتی برای تولید انرژی پاک و قابل تجدیدپذیر هستند. این نماها شامل نصب پنل‌های خورشیدی بر روی ساختمان یا حتی جعبه‌های خورشیدی در جزئیات معماری می‌شوند. با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین، این نماها به طور موثر انرژی خورشید را تبدیل به برق یا گرما می‌کنند.

علاوه بر تأمین انرژی برای استفاده در داخل ساختمان، این سیستم‌ها می‌توانند اضافه‌ترین انرژی تولیدی را به شبکه عمومی تزریق کرده و حتی در برخی موارد، انرژی اضافی را ذخیره کنند. استفاده از نماهای خورشیدی به‌عنوان یک منبع اصلی یا تکمیلی انرژی در ساختمان‌ها، به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند. این نوع انرژی، باعث می‌شود تا ساختمان‌ها به سمت یک محیط زیستی مستدام و کارآمدتر حرکت کنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳