فعالیت های هنری و خلاقیت بر سلامت روان اثر مثبت دارد
علم امروز اثبات کرده است که فعالیت های هنری و خلاقیت بر سلامت روان انسان اثر مثبت میگذارد. در ادامه با ما باشید تا بتوانید اثرگذاری هر سبک هنری بر سلامت روان را بهتر درک کنید.
اگر فردی هستید که دچار اختلالات روانی شده و یا در اطرافیانتان چنین شخصی را میشناسید، بهتر است در مورد رشته و فعالیتهای هنری با او صحبت کرده تا برای انجام آنها ترغیب شوند. اگر خود نیز هنری دارید میتوانید در جلوی چشمانش انچام داده و نتیجه را به او نشان دهید.
به عنوان مثال اگر طراحی چهره بلدید، نقاشی زیبایی از جهرهاش کشیده و مقابل چشمانش ببرید تا با دیدن چهره خود در این نقاشی، حال خوبی بدست آورد. البته میدانیم که ممکن است این فعالیتها بر ذهن و نگرش بسیاری از آنان تأثیری نداشته باشد، اما بازهم انجام آن خالی از طرف نیست.
در ارتباط با این اختلالات روانی ، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که فعالت های هنری و خلاقیت میتواند سلام روان انسان را بهبود بخشد. به موارد زیر توجه کنید.
تأثیر فعالیت های هنری و خلاقیت بر سلامت روان
به نقل از اقتصادآنلاین؛ بهطور کلی، فعالیتهای هنری و خلاقانه به بهبود سلامت روان کمک میکنند و بهعنوان یک ابزار درمانی در روانشناسی و مشاوره مورد استفاده قرار میگیرند.
کاهش استرس و اضطراب
هنر، از جمله نقاشی، موسیقی و نوشتن، به افراد کمک میکند تا احساسات منفی خود را بیان کنند. این فرایند خلاقانه میتواند استرس را کاهش داده و ذهن را آرام کند. پس در نتیجه سلامت روان به ارمغان خواهد آمد.
افزایش تمرکز و آرامش
شرکت در فعالیتهای هنری مانند مدیتیشن عمل میکند و میتواند ذهن را از نگرانیهای روزمره آزاد کند. همچنین، تمرکز روی کارهای هنری مانند رنگآمیزی یا خلق موسیقی باعث افزایش تمرکز و ایجاد حس آرامش میشود.
بهبود خودآگاهی و ابراز احساسات
هنر ابزاری قدرتمند برای بیان احساسات است. کسانی که ممکن است نتوانند احساسات خود را بهصورت کلامی بیان کنند، از طریق هنر میتوانند عواطف و تجارب خود را بهطور غیرمستقیم به نمایش بگذارند.
افزایش اعتماد به نفس
خلق آثار هنری باعث افزایش حس موفقیت و عزتنفس میشود. دستیابی به نتیجهای ملموس از خلاقیت فردی، به افراد احساس ارزشمندی و اعتماد به نفس بیشتری میدهد.
ترویج ارتباطات اجتماعی
شرکت در کلاسهای هنری یا گروههای هنری به افراد فرصتی میدهد تا با دیگران تعامل کنند. این تعاملات اجتماعی، بهویژه برای افرادی که از تنهایی یا افسردگی رنج میبرند، مفید است.
تقویت مهارتهای حل مسئله و تفکر خلاقانه
هنر افراد را تشویق میکند تا از زاویههای مختلف به مسائل نگاه کنند و راهحلهای نوآورانه ارائه دهند. این تواناییها نهتنها در هنر، بلکه در زندگی روزمره نیز کاربرد دارد.
کاهش علائم افسردگی
هنر به عنوان یک وسیله درمانی به افراد مبتلا به افسردگی کمک میکند تا احساساتشان را بهجای سرکوب کردن، ابراز کنند. این روند میتواند به کاهش احساسات منفی مانند ناامیدی و بیارزشی کمک کند.
افزایش انعطافپذیری روانی
هنر به افراد کمک میکند تا با تغییرات و چالشهای زندگی بهتر سازگار شوند. خلاقیت و تفکر هنری، توانایی سازگاری و انعطافپذیری را افزایش داده و فرد را برای مواجهه با سختیها آمادهتر میکند.
ارتقاء حس معنا و هدف
خلق آثار هنری میتواند به افراد کمک کند تا احساس معنا و هدف در زندگی پیدا کنند. بیان دیدگاهها و تجربیات از طریق هنر، به افراد حس ارتباط با دنیای اطراف و درک عمیقتری از خود و دیگران میدهد.
بیشتر بخوانید:
- خطرناک تر از کرونا/ هشدار ابتلا به ویروس RSV
- فال حافظ ۱۲ مهر ۱۴۰۳ / سرت سبز و دلت خوش باد جاوید [+ تفسیر]
- تأثیرات مداوم استرس طولانی مدت بر سلامت بدن
- اعتماد نکنید، خطرناک است / هوش مصنوعی دکتر نیست
انتهای پیام