خطرات نارسایی زودرس تخمدان| ارتباط با بیماری‌های خودایمنی در زنان

خطرات نارسایی زودرس تخمدان| ارتباط با بیماری‌های خودایمنی در زنان

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که به نارسایی زودرس تخمدان مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های خودایمنی نظیر دیابت و لوپوس قرار دارند. این وضعیت که منجر به توقف قاعدگی قبل از ۴۰ سالگی می‌شود، به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های شدید را افزایش می‌دهد.

نارسایی زودرس تخمدان (POI) به وضعیتی اشاره دارد که در آن تخمدان‌ها در زنان زیر ۴۰ سال به‌درستی کار نمی‌کنند و تولید تخمک متوقف می‌شود. این عارضه، که حدود ۱ درصد از زنان در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، موجب بی‌نظمی در قاعدگی و در نهایت توقف کامل آن می‌گردد.

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که زنانی که دچار نارسایی زودرس تخمدان هستند، دو تا سه برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های خودایمنی شدید از جمله دیابت نوع ۱، پرکاری تیروئید و لوپوس قرار دارند. پژوهشگران بر این باورند که این یافته‌ها به‌طور قابل توجهی فرضیه‌ها درباره نقش بیماری‌های خودایمنی در بروز یائسگی زودهنگام را تقویت می‌کند.

این مطالعه که در نشریه «Human Reproduction» منتشر شده است، بزرگ‌ترین پژوهش در زمینه ارتباط بین بیماری‌های خودایمنی و نارسایی زودرس تخمدان در زنان است. محققان فنلاندی در این تحقیق حدود ۲۰ هزار زن را به مدت حداقل ۱۲ سال زیر نظر قرار دادند و نزدیک به ۴ هزار زن مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان را شناسایی کردند.

خطرات نارسایی زودرس تخمدان| ارتباط با بیماری‌های خودایمنی در زنان

۵.۶ درصد از زنان مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان قبل از تشخیص، به بیماری‌های خودایمنی مبتلا بودند

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ۵.۶ درصد از زنان مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان قبل از تشخیص، حداقل به یک بیماری خودایمنی دچار بودند و ۱۲.۷ درصد از آن‌ها نیز پس از تشخیص نارسایی، به بیماری‌های خودایمنی مبتلا شدند. به طور کلی، احتمال ابتلا به بیماری‌های خودایمنی در زنانی که دچار یائسگی زودهنگام می‌شوند، نسبت به زنان دیگر حدود ۲.۶ برابر بیشتر است.

دکتر سوزانا ساووکوسکی، سرپرست این تحقیق، تأکید کرد که اکثر زنانی که دچار یائسگی زودهنگام می‌شوند، به بیماری‌های خودایمنی شدید مبتلا نمی‌شوند. با این حال، متخصصان پزشکی باید از خطرات آگاه باشند و این اطلاعات را به بیماران انتقال دهند.

نویسندگان این مطالعه خواهان تحقیقات بیشتری در خصوص مکانیسم‌های زیستی نارسایی زودرس تخمدان و بیماری‌های خودایمنی هستند تا بتوانند درمان‌های پیشگیرانه مؤثری توسعه دهند. همچنین، نیاز به مراقبت‌های جامع و چندرشته‌ای برای زنان مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان به‌دلیل خطرات بلندمدت برای سلامتی آن‌ها احساس می‌شود.

 

 

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳