حالت روز و شب

بازگشت نیم میلیون پناهجوی افغان/ ایران میزبان ۸ میلیون مهاجر افغان

مهاجران افغان

در نیمه اول سال جاری میلادی، بیش از ۵۷۴ هزار پناهجوی افغان از ایران و پاکستان به کشورشان برگشته‌اند. ایران و پاکستان در حال حاضر میزبان بیش از هشت میلیون نفر از مهاجران افغان هستند.

به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از تسنیم، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در گزارشی تازه اعلام کرد در نیمه اول سال جاری میلادی، بیش از ۵۷۴ هزار پناهجوی افغان از ایران و پاکستان به کشورشان برگشته‌اند.

آژانس پناهجویان سازمان ملل اعلام کرد در این مدت ۱۵۶ هزار پناهجو از پاکستان و ۴۱۸ هزار نفر دیگر از ایران وارد افغانستان شده‌اند.

بر اساس این گزارش، سرپناه، دسترسی به منابع مالی، کمک‌های غذایی و خدمات فوری برای کودکان، زنان و دختران نیازهای اصلی بازگشت کنند‌گان پس از رسیدن به مقصد نهایی در افغانستان است.

گزارش می‌افزاید ایران و پاکستان در حال حاضر میزبان بیش از هشت میلیون پناهجوی افغان هستند.

این نهاد بین‌المللی خاطرنشان کرد افغان‌ها در سال جاری به بزرگترین جمعیت پناهنده در سراسر جهان تبدیل شده‌اند و از شهروندان سوری پیشی گرفته‌اند.

بازار کار در تسلط مهاجران افغان

چالش حضور چشمگیر مهاجران افغان در ایران و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن مدت هاست که یکی از موضوعات داغ روز است. حضور مهاجران افغان در برخی از بازارهای کار مساله را پیچیده تر کرده است. به طوری که بازار تولید چرم،کیف و کفش و بخش مهمی از صنعت ساختمانی کشور کاملا در دست مهاجران افغان افتاده است و عرصه را برای کارگران ایرانی تنگ کرده است.

برخی کارشناسان معتقدند ما توان اخراج اتباع افغانستانی از کشور را نداریم. بعد از قدرت گرفتن طالبان در افغانستان تعداد زیادی از افراد این جامعه به کشورهای همسایه از جمله ایران پناهنده شدن، افرادی که ترک وطن کردند. شاید بتوانند وضعیت بهتری برای زندگی خود رقم بزنند. اما در یکی دو سال گذشته حضور پررنگ آنها در کشور سبب‌ساز اختلاف‌هایی شده است. گروهی موافق حضورشان هستند و برخی دیگر مخالف. گروه مخالف معتقد است اتباع غیر مجاز را هرچه سریعتر باید شناسایی کرد و به کشورشان برگرداند. البته گروهی هم هستند که ایده دیگری را مطرح می‌کنند، آن‌ها از اخراج همه اتباع، چه مجاز و چه غیرمجاز صحبت به میان می‌آورند.

موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران درباره اینکه کارگر افغانستانی با کار ارزان حق کارگر ایرانی را ضایع کرده می‌گوید: «گاهی گمان می‌کنیم که افغانستانی‌ها حق ما را در حوزه اشتغال خورده‌اند، این مورد هم درست است و هم نادرست، به این دلیل درست است که امروز کارفرماها علاقه‌مندند کارگری داشته باشند که بیمه نداشته باشد، حقوق کمتر بگیرند و اعتراض نکنند، کارفرما دنبال کارگر ارزان و بی درددسر است که با حقوق پایین هیچ صدای اعتراضی نداشته باشد.»

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳