از کمبود و قطع سراسری برق تا صادرات برق

صادرات برق

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر حمایت دولت از سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام کرد که این صنعت از شمول تکالیف دولت خارج شده و محدودیت‌هایی همچون قیمت‌گذاری و صادرات برق به جز در دوره پیک مصرف برداشته خواهد شد.

به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از ایلنا، حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، از حمایت جدی این سازمان از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد. او اعلام کرد که تمامی محدودیت‌های موجود برداشته می‌شود و دولت زمینه‌های لازم را برای حضور پرقدرت بخش خصوصی فراهم خواهد کرد.

وی افزود که سازمان برنامه و بودجه با تشکیل کارگروه‌هایی از نمایندگان دولت و بخش خصوصی، به بررسی کارشناسی و تدوین مصوبات قانونی جهت تسهیل ورود بخش خصوصی به تولید انرژی تجدیدپذیر و رفع ناترازی انرژی می‌پردازد.

صادرات برق ; فرصت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در انرژی‌های تجدیدپذیر

پورمحمدی همچنین تصریح کرد که بخش خصوصی پیشنهاد داده است تولید ۲۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را به عهده بگیرد تا در رفع ناترازی انرژی در کشور مشارکت داشته باشد. او به فرصت‌های ایجاد شده با کاهش قیمت تجهیزات انرژی خورشیدی در جهان اشاره کرد و گفت که صندوق توسعه ملی آمادگی دارد تسهیلات لازم را برای خرید این تجهیزات در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

عضو کابینه دولت چهاردهم نیز تاکید کرد که دولت ارز مورد نیاز برای این بخش را تضمین خواهد کرد و در نهایت، صنعت انرژی تجدیدپذیر از شمول تکالیف دولت آزاد خواهد بود و بخش خصوصی در تعیین قیمت برق، عرضه آن در بورس انرژی و صادرات برق به‌جز در دوران پیک مصرف، محدودیتی نخواهد داشت.

از کمبود برق تا توسعه صادرات: چالش‌ها و فرصت‌های صنعت برق

صادرات برق

صادرات برق

طبق گزارش‌ها، کمبود برق در تابستان ۱۴۰۳ به حدود ۱۷ هزار مگاوات رسیده است که باعث بروز مشکلاتی در تأمین نیازهای مصرفی و صنعتی کشور شده است.

ناترازی انرژی و عدم هم‌ترازی عرضه و تقاضا، از جمله مسائلی است که مسئولان وزارت نیرو در حال بررسی و برنامه‌ریزی برای حل آن هستند.

در عین حال، ایران توانسته به عنوان یکی از صادرکنندگان برق در منطقه مطرح شود. صادرات برق به کشورهای همسایه مانند ترکیه در سال‌های اخیر افزایش یافته و این موضوع به تراز مثبت تجاری در این حوزه کمک کرده است.

در این راستا، سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی، آینده‌ای امیدوارکننده برای صنعت برق کشور ترسیم کرده است. طبق برنامه‌های وزارت نیرو، احداث ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دست اجراست که می‌تواند نه تنها به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند، بلکه امکان صادرات بیشتر را نیز فراهم آورد.

با این همه، چالش‌هایی همچنان پیش روی صنعت برق ایران قرار دارد؛ از جمله نیاز به بهینه‌سازی زیرساخت‌ها و جلب سرمایه‌های بخش خصوصی برای توسعه بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر. این امر می‌تواند علاوه بر رفع نیازهای داخلی، ظرفیت صادرات برق ایران را به طور چشم‌گیری افزایش دهد و به ارتقاء جایگاه کشور در بازارهای جهانی کمک کند.

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳