حالت روز و شب

قطع عرضه گوشت تنظیم بازاری و احتمال افزایش قیمت‌ها در روزهای آینده

واردات گوشت ۴ برابر افزایش یافت؛ نگرانی‌ها درباره نظارت بر توزیع

با کاهش عرضه گوشت تنظیم بازاری و پیش‌بینی افزایش قیمت ۱۰۰ هزار تومانی در هر کیلوگرم گوشت، نگرانی‌ها در مورد افزایش فشار اقتصادی بر مردم تشدید شده است.

به گزارش رویداد ۳۶۰ به نقل از تسنیم، دولت سیزدهم طی یک سال گذشته با هدف کنترل قیمت گوشت قرمز و تضمین دسترسی اقشار کم‌درآمد به این کالای اساسی، واردات مستمر و روزانه گوشت گرم گوسفندی و گوساله را با قیمت‌های مناسب آغاز کرده و آن را در میادین تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای استان تهران و برخی استان‌های منتخب عرضه کرده است.

کاهش عرضه گوشت قرمز تنظیم بازاری و نگرانی‌ها از افزایش قیمت

تهران به‌عنوان بزرگترین مصرف‌کننده گوشت قرمز کشور با میانگین مصرف روزانه ۵۰۰ تن گوشت، نقش مهمی در مدیریت تقاضا داشته است. این در حالی است که خود استان تهران تولید چندانی از این محصول ندارد. کاهش تقاضای گوشت در تهران باعث شده فشار بر دام‌های تولیدی در سایر استان‌ها نیز کم شود. این سیاست، نه‌تنها طی ماه‌های گذشته از افزایش قیمت جلوگیری کرده، بلکه در سه ماه اخیر منجر به کاهش تدریجی قیمت گوشت در کشور شده است.

پیش‌تر، هر کیلوگرم گوشت گوسفندی تنظیم بازاری با قیمت ۳۱۶ هزار تومان و گوشت گوساله با قیمت ۲۹۹ هزار تومان به فروش می‌رسید و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین تره‌بار قابل دسترسی بود. اما اکنون، گزارش‌های میدانی خبرنگار اقتصاد معاصر نشان می‌دهد که طی هفته‌های اخیر، تامین گوشت یارانه‌ای، به‌ویژه گوشت گوسفندی تنظیم بازاری، تقریبا متوقف شده و اکثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای از این نوع گوشت خالی هستند.

گوشت تنظیم بازاری و مافیای دام

گوشت تنظیم بازاری و مافیای دام

بر اساس گزارش اقتصاد معاصر، شنیده‌ها حاکی از آن است که مافیای دام تصمیم به افزایش ۱۰۰ هزار تومانی در قیمت هر کیلوگرم گوشت تنظیم بازار گرفته‌اند و این عامل اصلی کمبود و افزایش قیمت است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که طی روزهای آتی، گوشت تنظیم بازاری با قیمت‌های بالاتری وارد بازار شود.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، یکی از دغدغه‌های خود را در زمان انتخابات نارضایتی مردم از گرانی گوشت قرمز عنوان کرده بود. وی اخیراً نیز در دیدار با کارآفرینان تاکید کرده بود:

«تامین معیشت مردم از وظایف اصلی ما است و باید همه موانعی که معیشت مردم را به خطر می‌اندازد، رفع شود.»

اکنون نیز ادامه داشتن این اتفاق می‌تواند دو پیامد افزایش قیمت گوشت و دام داخلی در فصل سرد سال و همچنین کاهش دسترسی قشر کم‌درآمد جامعه به این منبع پروتئینی را در پی داشته باشد.

از همین‌رو لازم است تا غلامرضا نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی عرضه گوشت در دولت مسعود پزشکیان، به موضوع ورود کرده و نسبت به شفاف‌سازی ابهامات و دلیل این اتفاق پاسخگو باشد.

مطالعه بیشتر:

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت طلا و سکه ۲۱ دی ۱۴۰۳