تغییرات جدید بازنشستگی از فردا ۲۱ مهر ۱۴۰۳ اجرایی میشود/ افزایش سنوات بیمهپردازان چگونه خواهد بود؟
از فردا، ۲۱ مهر ۱۴۰۳، تغییرات مهمی در نحوه بازنشستگی بیمهپردازان مطابق ماده ۲۹ قانون اصلاح صندوقهای بازنشستگی اجرایی خواهد شد. بر اساس این تغییرات، سنوات خدمت بیمهپردازانی که کمتر از ۳۰ سال سابقه دارند، افزایش مییابد. این تغییرات به منظور کاهش ناترازی مالی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان مالی آنها اعمال میشود.
به گزارش خبر آنلاین؛ از فردا ۲۱ مهر ۱۴۰۳، مطابق ماده ۲۹ فصل ۵ قانون اصلاح صندوقهای بازنشستگی، تغییرات مهمی در نحوه بازنشستگی بیمهپردازان اجرا خواهد شد. هدف از این تغییرات، کاهش ناترازی مالی صندوقهای بازنشستگی و تقویت توان آنها در مقابل هزینههای مالی است.
طبق این قانون، افرادی که ۲۸ سال سابقه بیمهپردازی دارند، همچنان بدون تغییر با ۳۰ سال خدمت بازنشسته میشوند. اما برای بیمهپردازانی که بین ۱۵ تا ۲۸ سال سابقه دارند، سنوات خدمت به میزان ۲ تا ۵ ماه به ازای هر سال باقیمانده تا ۳۰ سال، اضافه خواهد شد. برای مثال، افرادی با سابقه بین ۲۰ تا ۲۵ سال باید به ازای هر سال باقیمانده تا ۳۰ سال، ۳ ماه بیشتر حق بیمه پرداخت کنند.
حداکثر سن بازنشستگی نیز برای مردان ۶۲ سال و برای زنان ۵۵ سال
حداکثر سن بازنشستگی نیز برای مردان ۶۲ سال و برای زنان ۵۵ سال تعیین شده است. همچنین، ایثارگران، معلولان و افرادی که در مشاغل سخت و زیانآور مشغول به کار بودهاند، مشمول قوانین خاص خود هستند و تغییرات این ماده شامل آنها نمیشود.
جدول زیر بر اساس این قانون احصا شده است:
سوال متداول:
تغییرات جدید ماده ۲۹ چه تأثیری بر بیمهپردازانی که کمتر از ۳۰ سال سابقه دارند، خواهد داشت؟
افرادی که کمتر از ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی دارند، باید به ازای هر سال باقیمانده تا ۳۰ سال، بین ۲ تا ۵ ماه بیشتر حق بیمه واریز کنند.
بیشتر بخوانید: